Evenimentul Zilei > Social > Carmen Iohannis, devastată. Prima Doamnă face un gest în premieră
Carmen Iohannis, devastată. Prima Doamnă face un gest în premieră

Carmen Iohannis, devastată. Prima Doamnă face un gest în premieră

După ce 11 persoane și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, Carmen Iohannis, soția președintelui României, și-a exprimat regretele pe o rețea de socializare.

 

În urma tragediei care a lovit Romania, Carmen Iohannis a pus doliu pe pagina sa de Facebook. Mai mulți internauți s-au alăturat pentru a-și exprimă părerea de rău.

Iată doar câteva dintre mesajele postate pe pagina „Primei Doamne”:

„Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!”. „Odihnă și lumină veșnică. Condoleanțe familiei!”. „E noapte-n sufletele noastre, luminița speranței se stinge cu zi ce trece”. „Mare durere în suflet, pentru familiile lor. Dumnezeu să i odihnească în pace”.

Și președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj după această tragedie

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele.

Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, a scris, la rândul său, Klaus Iohannis, pe Facebook.

Tragedia care a făcut 11 morți

Reamintim că în plină pandemie, un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în secția ATI COVID Piatra-Neamț în timp ce în secție se aflau 15 pacienți în stare critică, ventilați mecanic. Bilanțul morților a ajuns luni la 11.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit acest incendiu de la Secția ATI.

Percheziţii şi audieri ale martorilor au avut, deja, loc la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, procurorii verificând inclusiv actele şi avizele de funcţionare a secţiei ATI, cu atât mai mult cu cât, recent au fost dispuse mai multe modificări în structura de funcționare a spitalului, inclusiv pentru a mări capacitatea la Terapie Intensivă.

Parchetul a anunțat într-un comunicat că a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi urma să fie ridicate dispozitivele şi echipamente medicale, în vederea expertizării.

De asemenea, până luni, au fost finalizate patru dintre necropsiille victimelor.