Evenimentul Zilei > Social > Marş al tăcerii după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamţ
Marş al tăcerii după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamţ

Marş al tăcerii după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamţ

În această seară a avut loc un marş al tăcerii la Piatra-Neamţ după tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, unde 10 pacienţi au murit într-un incendiu izbucnit la secţia ATI,

Circa 50 de persoane participă, luni seara, la un marş al tăcerii prin centrul municipiului Piatra-Neamţ, după tragedia produsă sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde 10 pacienţi cu COVID-19 au decedat într-un incendiu.

Oamenii au candele în mâini şi mărşăluiesc pe principalele străzi din centrul oraşului fără să scandeze nimic. Protestul s-a desfăşurat până în acest moment fără incidente.

Duminică a avut loc un protest în Piatra-Neamţ la care au participat câteva zeci de persoane care au mărşăluit din faţa Teatrului Tineretului până la spital.

La unitatea sanitară, protestatarii au aprins lumânări şi au scandat împotriva conducerii spitalului şi a CJ Neamţ, solicitând demisia acesteia

Reamintim că ăn plină pandemie, o nouă tragedie a avut loc în România: sâmbătă seara, mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19 au ars de vii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț, într-un incendiu izbucnit chiar în secția de terapie intensivă, unde erau intubați.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secția ATI.

Percheziţii şi audieri ale martorilor au avut, deja, loc la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, procurorii verificând inclusiv actele şi avizele de funcţionare a secţiei ATI, cu atât mai mult cu cât, recent au fost dispuse mai multe modificări în structura de funcționare a spitalului, inclusiv pentru a mări capacitatea la Terapie Intensivă.

De asemenea premierul Ludovic Orban a anunțat controale la toate secţiile de terapie intensivă din țară:

Am solicitat ca echipe mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică, partea de inspecţie sanitară, şi din partea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, respectiv pompierii, să efectueze o evaluare, începând de luni, în toate secţiile de terapie intensivă, o evaluare privitoare la toate instalaţiile de alimentare cu gaze pentru secţiile de terapie intensivă şi de asemenea la verificarea conformităţii cu reglementările în ceea ce priveşte toate măsurile pentru a asigura siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale în cadrul secţiei de terapie intensivă, a declarat Ludovic Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.