Ministrul de Interne a fost, marţi la Oradea, unde s-a întâlnit cu cu şefii inspectoratelor din subordine, analizând situaţia operativă din primele luni ale anului şi rezultatele măsurilor dispuse, potrivit digi24.ro

Potrivit ministrului de Interne, în cazul în care se vor descoperi fapte care contravin legii, atunci se va sesiza parchetul pentru a lua măsurile legale care se impun.

Carmen Dan a spus că „din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc". 

„Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice", a spus, într-o conferinţă de presă, Carmen Dan. 

De asemenea, Carmen Dan a precizat că violenţa verbaşă şi fizică nu sunt încurajate şi ca atare se lor lua măsurile necesare pentru ca pe viitor vă nu amai aibă los asemenea evenimente nedorite.

„Aş putea spune chiar că, dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. Iar acest lucru l-a avut în vedere şi legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice. Eu vreau să fac un apel, să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta", a mai spus Carmen Dan. 

Totodată, Carmen Dan consideră că nu mai trevuie autorizate două evenimente în aceleşi timp care pot genera violenţe
„În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii ", a mai declarat ministrul. 

Ministrul de Interne a fost, marţi la Oradea, unde s-a întâlnit cu cu şefii inspectoratelor din subordine, analizând situaţia operativă din primele luni ale anului şi rezultatele măsurilor dispuse

 

Te-ar putea interesa și: