Evenimentul Zilei > International > Carlos Ghosn acuză: „Franța m-a abandonat”
Carlos Ghosn acuză: „Franța m-a abandonat”

Carlos Ghosn acuză: „Franța m-a abandonat”

„Guvernul francez m-a ajutat în același mod în care ar fi făcut-o cu orice alt cetățean, atât și nimic mai mult”, declară controversatul om de afaceri franco-libanez Carlos Ghosn, fost președinte al companiei Renault-Nissan, într-un interviu acordat rețelei Al Arabiya, citat de Le Figaro.

M-au tratat mai puțin bine decât pe un cetățean oarecare. Este un punct negativ pe care l-am remarcat în întâlnirea cu Franța. M-au susținut o scurtă perioadă, apoi m-au abandonat în noiembrie” (n.r. – 2018), acuză omul de afaceri. Agentul provocator numărul 1 al momentului, pe plan internațional, după ce a străbătut incognito mai multe țări asiatice, se află acum în Liban.

„Mă gândesc că această susținere ar fi putut fi mai bună. Ambasadorul american în Japonia i-a spus omologului său francez că dacă aș fi fost președintele unei companii americane, aș fi fost liber în 24 ore. Singura persoană care a venit să mă viziteze în Japonia a fost Nicolas Sarkozy, cu care m-am întâlnit o jumătate de oră la ambasada Franței din Japonia, acolo unde îl reprezenta pe Emmanuel Macron la ceremonia organizată de noul împărat al Japoniei”, continuă Ghosn. Fără a preciza exact sursa alegațiilor sale, el consideră că lipsa de susținere ar putea fi explicată și de mișcarea Vestelor galbene.

Protagonist al unei spectaculoase evadări ca-în filme în Japonia, Carlos Ghosn (65 ani) a păstrat în continuare misterul complicilor care l-au ajutat să străbată incognito Asia. „Vă asigur că îi ajut pe toți cei care m-au ajutat, atât cât pot, financiar și cu toate mijloacele posibile”.
Acesta a precizat, totuși, că planul de părăsire a Japoniei îi aparține integral și că a construit chiar un sistem care să îi permită să comunice cu alte persoane, în pofida supravegherii stricte la care a fost supus. Omul de afaceri a pus ”conspirația” contra sa pe seama unor mize economice majore, el având intenția de a construi o alianță între giganții Renault, Nissan și Mitsubishi. Ghosn a mai precizat că va demonta toate falsele acuzații aduse contra sa de autoritățile japoneze, într-o carte care va fi publicată până la finalul anului.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: