Evenimentul Zilei > International > Cargou turcesc BOMBARDAT de Libia. Află care este motivul
Cargou turcesc BOMBARDAT de Libia. Află care este motivul

Cargou turcesc BOMBARDAT de Libia. Află care este motivul

Autorităţile Libiei au bombardat duminică un cargou turcesc, provocând moartea unui marinar de pe vasul turc, potrivit autorităţilor de la Ankara.

“A intrat în apele teritoriale fără permisiune”, a indicat un deputat al parlamentului cu sediul la Tobruk (est), adăugând că  “forţele aeriene libiene au somat nava în mai multe rânduri să se întoarcă, dar aceasta nu s-a conformat”, informează AFP, citat de Agerpres.

Cargoul turcesc provenea din Spania şi a fost bombardat de forţele aeriene când vasul se apropia de coastă lângă Derna, în estul Libiei.

Ministerul turc de Externe anunţase anterior că un marinar turc a fost ucis şi mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi duminică, în urma unei serii de atacuri de origine necunoscută asupra cargoului lor Dunărea 1.

Confruntată cu un război civil, Libia are astăzi două guverne şi parlamente care îşi dispută puterea. Un centru al puterii se află la Tripoli, sub controlul miliţiilor, şi altul în estul ţării, recunoscut de comunitatea internaţională.