Evenimentul Zilei > EVZ Special > Care vor fi urmările „cutremurului” din PSD și motivele ascunse ale scandalurilor din USR
Care vor fi urmările „cutremurului” din PSD și motivele ascunse ale scandalurilor din USR

Care vor fi urmările „cutremurului” din PSD și motivele ascunse ale scandalurilor din USR

Dan Andronic și Mirel Curea au analizat ultimele mișcări de pe scena politică românească înaintea alegerilor locale.

Jurnaliștii Dan Andronic și Mirel Curea au dezbătut, la ultima ediție a emisiunii „Contrapunct EVZ Tv”, moderată de Sorin Faur, perspectiva politicii interne, care se pregătește de alegerile locale. În discuție au fost aduse schimbările din PSD, partid care a renunțat să mai pună pe listă mai mult enume cunoscute: Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Florin Iordache etc.

„Este cea mai mare schimbare la față din 2004 încoace. A mai existat în vremea lui Adrian Năstase o curățenie de tipul ăsta, atunci, însă, PSD-ul fiind în situația în care pierduse alegerile locale. Ieșise alianța DA pe locul 1 și PSD pe locul al 2-lea. Atunci au fost primele alegeri interne din istoria PSD. Și-au dat seama că nerăspunzând la problemele pe care ți le ridică oamenii ești sancționat la vot.

Din punctul ăsta de vedere înțeleg rațiunea schimbărilor”, a spus Dan Andronic. El a vorbit despre o golire a conținutului și anihilarea sintagmei „ciuma roșie”.

„PSD încearcă să se prezinte ca noul PSD”

„Ceea ce a încercat PSD, și nu știu dacă va reuși, a fost să golească lucrurile de conținut. Cam tot ce umplea de conținut această sintagmă „ciuma roșie” a dispărut. Nu îi mai găsim pe liste pe Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Florin Iordache… Au venit cu o contraofertă, punând doi medici extrem de cunoscuți pe locurile 1 și 2 la București. Strategia nu este rea, dar nu știu dacă va avea efectul scontat în condiții de pandemie.

Dacă vedeți, după această mișcare, și atacurile lui Iohannis au pierdut din aplomb. Au golit de conținut o sintagmă. Era o chestie care îi apăsa. În schimb vin cu Grindeanu, e un om care știe ce spune fără să facă excese. Chiar și Marcel Ciolacu a mai învățat în ultima vreme această bătălie în fața camerelor. PSD încearcă să se prezinte ca noul PSD. S-ar putea să le reușească. Marele pierzător este partidul aflat la guvernare, care nu se poate schimba. Și nici nu ai motive. E greu să găsească motivație pentru a schimba”, a mai afirmat Dan Andronic.

„Au început să se certe între ei pe amante și pe neveste”

Legat USR, partid văzut de unii, la un moment dat, ca o alternativă la clasa politică existentă, Mirel Curea a afirmat: „La USR este o distanță uriașă între ceea ce au spus ei și ceea ce fac ei. Au zis că ei vin călare pe niște cai albi, după care au început să se certe între ei pe amante și pe neveste. Cine știe dedesubturile scandalurilor de acolo… Astea sunt. Pe bani și pe muieri. Distanța enormă este pentru ăia care au crezut o singură secundă.