Mirel Curea consideră că în subiectul Covid unii au văzut o mare oportunitate de a parveni politic, s-au construit mișcări politice, se vor anunța candidaturi.

Redăm integral postarea jurnalistului, sub titlul: „Nu vreau nici votul, nici portofelul și nici click-ul românilor!”

„Pe bună dreptate, într-un dialog cu mine, pe blogul domniei sale, domnul profesor Vasile Astărăstoae vorbește de încrâncenarea generată de subiectul Covid.

Da, dom profesor Astărăstoae, observați foarte corect încrâncenarea, ea este prezentă în orice subiect care captează cât de puțin atenția publicului. Motivele le cunoașteți la fel, dacă nu mai bine decât mine, obiceiul strămoșesc de a aborda orice subiect din perspectivă emoțională, după care, ținutul langa, captivi în ceea ce se cheamă „eroarea de confirmare”. În timpul ăsta, escrocii se urcă pe emoția românilor și fac bani.

Așa cum v-am prevenit și când am discutat ultima oară telefonic, în Subiectul Covid unii au văzut o mare oportunitate de a parveni politic, s-au construit mișcări politice, se vor anunța candidaturi. Primul exemplu îl avem deja, cel al lui Viorel Cataramă, care și-a făcut deja publice intențiile. După ce acum câțiva ani, în 2017, candida la șefia PNL spunând: „Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale și va fi de acord cu adopțiile de către aceste familii a copiilor. Fac această declarație în baza moralei creștine” acum le face recomandări medicale românilor. Asta, după ce le-a furat românilor banii la SAFI. Ce ar mai fi de adăugat la tabloul personajului?

La fel, în perioada următoare, veți auzi de candidaturile altor personaje, la fel de preocupate de români și soarta lor, dornice în fapt de o sinecură într-un fotoliu parlamentar.
Vă mai amintiți de domnul Terhes, cât de activ era, cât de preocupat era de drepturile și libertățile românilor călcați în picioare de bestiile din combinația SRI-DNA? Asta până l-a votat lumea pentru Parlamentul European. De atunci, ați mai auzit de domnia sa? Ați auzit să ia vreo poziție pe acolo, măcar față de numirea lui Kovesi în fruntea Parchetului European? Vă spun eu, nu!

Da, știu, sunt enervant, le arăt oamenilor cum sunt prostiți și escrocați. Chestia asta enervează! Și pe cei care adoră să fie mințiți, în timp ce li se spune că sunt români adevărați doar dacă se lasă mințiți, și de cei care se urcă pe spinările lor, ca să parvină. Enervant fiind, este firesc să fiu făcut în fel și chip: „securist”, „plătit”, și mai știu eu cum. Mă flatează, dar mă și întristează cumva: sunt printre puținii care spun ceea ce cred, fără să fiu cu gândul la votul, la portofelul, sau la click-ul cuiva”, a scris pe pagina sa de Facebook, Mirel Curea.