Gâdea, urmaşul lui Dragnea în CJ Teleorman! În PSD se ştia, deja. Acum e oficial

Gâdea, urmaşul lui Dragnea în CJ Teleorman! În PSD se ştia, deja. Acum e oficial

Anunţ oficial în Partidul Social Democrat (PSD): preşedintele ales al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, a depus jurământul de învestire în funcţie.

Conform unui comunicat de presă remis Agerpres, plenul Consiliului Judeţean Teleorman a fost convocat joi în şedinţă publică. Scopul? Constituirea noii componenţe a forului deliberativ judeţean, după rezultatele obţinute la alegerile locale de la data de 27 septembrie.

În acest context, preşedintele ales Adrian Ionuţ Gâdea, dar şi 14 consilieri judeţeni ai PSD care au fost declaraţi aleşi în Consiliul Judeţean Teleorman, au fost prezenţi la şedinţa privind ceremonia de constituire a Consiliului Judeţean Teleorman. Mandatele au fost validate în condiţiile legii.

Consilierii PNL au lipsit nemotivat

La şedinţa organizată la sediul Consiliului Judeţean Teleorman, în sala de întruniri publice din cadrul Palatului administrativ al judeţului, n-au fost însă prezenţi consilierii PNL. La ora redactării acestei ştiri, consilierii declaraţi aleşi ai Partidului Naţional Liberal încă nu precizaseră motivul neprezentării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, au depus jurământul preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea, dar şi cei 14 consilieri PSD, din cei 29 de consilieri judeţeni ale căror mandate au fost validate. „Dacă jumătate plus unul dintre consilierii judeţeni vor fi validaţi şi vor depune jurământul în următoarea şedinţă, Consiliul Judeţean poate fi constituit”, se arată în comunicat.

Vlad Eugen Ovidiu, şef de ceremonie

Şedinţa a fost prezidată de decanul de vârstă, consilierul judeţean Vlad Eugen Ovidiu. Acesta a fost ajutat de cei doi consilieri judeţeni mai tineri, Nicodim Mircea şi Pisică Mihai Adrian. Sursa citată aminteşte că totul a fost organizat aşa cum prevede Codul Administrativ.

La ceremonia care marchează un moment important în viaţa politică din Teleorman a fost prezentă şi Voicu Nicoleta Marilena, subprefect al judeţului. Din cauza pandemiei de coronavirus, şedinţa a fost pregătită în condiţii de siguranţă.

Totul a fost gândit într-un format restrâns, cu respectarea strictă a măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus chinezesc.

Dragnea, un deceniu la CJ Teleorman

Până să ajungă la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a fost în președinte al Consiliului Județean Teleorman din 2000 până în 2012.

Ulterior, acesta a fost ministru al Afacerilor Interne în guvernul Boc I (2009) și viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernele conduse de Victor Ponta (2012–2015).

În aprilie 2016, cariera lui a fost afectată de condamnarea definitivă cu suspendare în dosarul „Referendumul”, motiv care l-a împiedicat să acceadă în funcția de prim-ministru. A fost o situaţie greu de acceptat pentru Dragnea, mai ales că la acea vreme şi sub conducerea lui, PSD obținea în decembrie 2016 majoritatea relativă în alegeri. Împreună cu ALDE, PSD a format ulterior trei guverne.

O lovitură şi mai dură avea să vină pentru Liviu Dragnea la 27 mai 2019, când liderul social-democraţilor a fost condamnat definitiv cu executare la 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: Agerpres