Evenimentul Zilei > Social > Care sunt cele mai bune perioade pentru planificarea concediilor în România
Care sunt cele mai bune perioade pentru planificarea concediilor în România

Care sunt cele mai bune perioade pentru planificarea concediilor în România

Cea mai bună perioadă pentru organizarea și planificarea concediilor este a doua parte verii. Recomandările au fost înaintate pe fondul fenomenelor meteo extreme din România.

Cele mai favorabile perioade pentru organizarea concediilor sunt cele din a doua parte a verii. Lunile iulie și august vor prezenta mai puține precipitații față de luna iunie, motiv pentru care cele mai potrivite concedii se pot planifica în acest interval de timp.

De altfel, specialiștii meteo spun că temperaturile vor fi în creștere în România, în următoarele săptămâni, iar precipitațiile nu vor fi la fel de abundente. Meteorologii recomandă organizarea vacanțelor în luna august sau în prima săptămână a lunii septembrie.

Cele mai bune perioade pentru vacanțe

Odată cu încălzirea vremii, precipitațiile vor fi mai slabe, potrivit meteorologilor. Astfel, directorul ANM, Elena Mateescu, recomandă ca românii să-și planifice concediile în a doua parte a verii.

„Perioada a doua a verii este bine să fie aleasă atunci când ne gândim să petrecem o vacantă în ţară. Și luna iulie, şi luna august, prin tradiție, climatologic sunt mai stabile din punct de vederea al precipitațiilor”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu.

Canicula va lovi România

Un val de temperaturi extreme va lovi România, începând de mâine. Avertismentele referitoare la disconfortul termic ridicat sunt valabile până duminică. Temperaturile pot depăși 40 de grade.

Elena Mateescu, directorul ANM, a informat că avertismentele referitoare la valul de temperaturi extreme va intra în vigoare miercuri și va fi valabil până duminică. Teritoriile vizate de valul canicular vor fi cele din zona de vest și sud-vest a României. 2021 ar putea intra în istorie drept cel mai călduros an, mai spun specialiștii.

„Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează varul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta. Temperaturile se vor situa, în general, mâine între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Temperaturile pot depăși 40 de grade

Joi, din nou, aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele, iar temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius”, a anunțat Elena Mateescu, la Antena 3.