Evenimentul Zilei > Vremea > Canicula care a provocat incendii în Europa ajunge și în România. Temperaturile pot depăși 40 de grade
Canicula care a provocat incendii în Europa ajunge și în România. Temperaturile pot depăși 40 de grade

Canicula care a provocat incendii în Europa ajunge și în România. Temperaturile pot depăși 40 de grade

Un val de temperaturi extreme va lovi România, începând de mâine. Avertismentele referitoare la disconfortul termic ridicat sunt valabile până duminică. Temperaturile pot depăși 40 de grade.

Vremea poartă țara între caniculă și furtuni. Directorul ANM, Elena Mateescu, avertizează că valul de temperaturi extreme care a provocat incendii în Europa de-a lungul ultimilor ani de zile, urmează să lovească România, miercuri, 7 iulie. Temperaturile extreme vor fi valabile până duminică.

Anul 2021, cel mai călduros an din istorie?

Elena Mateescu, directorul ANM, a informat că avertismentele referitoare la valul de temperaturi extreme va intra în vigoare miercuri și va fi valabil până duminică. Teritoriile vizate de valul canicular vor fi cele din zona de vest și sud-vest a României. 2021 ar putea intra în istorie drept cel mai călduros an, mai spun specialiștii.

„Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează varul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta.

Temperaturile se vor situa, în general, mâine între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Temperaturile pot depăși 40 de grade

Joi, din nou, aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele, iar temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius”, a anunțat Elena Mateescu, la Antena 3.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: