Cu această ocazie, Watanabe, care trăieşte într-un centru de îngrijire din Niigata, a primit un certificat din partea Guinness World Records, a anunţat organizaţia într-un comunicat. Organizaţia l-a recunoscut pe acesta drept cel mai vârstnic bărbat din lume după ce precedentul deţinător al titlului,  alt japonez, pe nume Masazo Nonaka, din insula japoneză Hokkaido, a decedat la 20 ianuarie, în vârstă de 113 ani.

Care este povestea lui Chitetsu Watanabe? S-a născut la 5 martie 1907. După ce a absolvit studii agronomice, s-a mutat în Taiwan unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. A servit în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public până la pensionare.
Bărbatul în vârstă de 112 ani are cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News.

Celebrul japonez a dezvăluit și care e secretul pentru o viață așa de lungă: ”Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze”. Cea mai vârstnică persoană din lume este tot o japoneză, pe nume Kane Tanaka. Ea a aniversat 117 ani în luna ianuarie.

Sursa: Agerpres

Foto: Guinnessworldrecords.com