Evenimentul Zilei > Actualitate > Care este rata reală a mortalității. Studiu pe 70.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
Care este rata reală a mortalității. Studiu pe 70.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Care este rata reală a mortalității. Studiu pe 70.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Oamenii de știință britanici au realizat primul studiu amplu referitor la decesele provocate de noul coronavirus.

Analiza dezvăluie în amănunt și care este riscul la care sunt supuși pacienții de vârstă mijlocie sau mai mare, arată The Guardian. Astfel, cu toate că rata medie a mortalității la cazurile confirmate este de 1,38%, ea crește brusc pe măsură ce înaintează vârsta victimelor pandemiei de Covid-19, de la 0,0016% la cei mai mici de 10 ani la 7,8% în cazul celor peste 80 de ani.

De exemplu, conform studiului britanicilor, doar 0,04% dintre cei cu vârste între 10 și 19 ani au avut nevoie de internare din cauza noului coronavirus, comparativ cu 18% la cei trecuți de 80 de ani.

Totuși, sunt procente îngrijorătoare consemnate și în cazul grupelor de vârstă mijlocie. Astfel, 4% dintre cei de 40-50 de ani și 8% dintre cei de 50-60 de ani au avut nevoie de spitalizare în urma infecției cu noul coronavirus.

Tot studiul a fost publicat în prestigioasa revistă medicală Lancet Infectious Disease. El se bazează pe analiza a peste 70.000 de cazuri confirmate și diagnosticate clinic în China.

„Estimările noastre pot fi aplicate oricărei țări pentru a lua decizii privind politicile de limitare a răspândirii Covid-19”, a spus profesorul Azra Ghani, co-autor al studiului.

Studiul mai estimează și că rata mortalității în rândul cazurilor nedescoperite este de 0,66%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: