Evenimentul Zilei > Social > Care este ingredientul secret McDonald’s. Ce stă în spatele gustului
Care este ingredientul secret McDonald’s. Ce stă în spatele gustului

Care este ingredientul secret McDonald’s. Ce stă în spatele gustului

Mâncarea de la McDonald’s are un gust aparte, fie că vorbim despre nuggets de pui sau chipsurile lor. Însă au ele un ingredient special care le face să-și păstreze savoarea? Iată ce trebuie să știi despre asta.

Care este ingredientul secret al McDonald’s?

Deși gigantul fast food McDonald’s are restaurante în toată lumea, ei reușesc să-și mențină în fiecare produs aromele caracteristice.

Dar cum fac acest lucru? Ei bine, sunt adăugate ingrediente suplimentare, dar acestea diferă în funcție de țara în care mănânci.

De exemplu, în Statele Unite ale Americii, cartofii prăjiți Maccies conțin „aromă naturală de vită”, care include grâu hidrolizat și lapte hidrolizat ca ingrediente de pornire, potrivit site-ului companiei, citat de The Sun. Aceste arome dau mâncării o savoare mai plăcută.

Cu toate acestea, în Marea Britanie aroma naturală de vită nu este adăugată, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru vegani. Astfel, cartofii prăjiți pe care ii primesc britanicii „nu sunt acoperiți cu grăsimi sau substanțe de la animale”.

„Odată ajunși la restaurant, cartofii noștri prăjiți sunt pur și simplu gătiți în cuve de prăjire dedicate, într-un amestec nehidrogenat de ulei de floarea soarelui și rapiță, care este 100% potrivit pentru vegani”, se precizează pe site-ul McDonald’s.

Cum rămne cu Hamburgerii lor?

Potrivit site-ului companiei, carnea nu conține „aditivi, umpluturi, lianți, conservanți sau potențiatori de aromă”. Compoziția este făcută din carne de vită britanică și irlandeză cu sare și piper ce sunt adăugate după gătire, iar cartofii prăjiți sunt tăiați din cartofi întregi.

Nuggets de pui sunt făcuți din 46%  carne de pui, restul fiind o combinație de aluat, condimente și ulei, se arată pe site-ul McDonald’s.

Ce tip de ulei folosește McDonald’s?

Nu există niciun mister legat de uleiul folosit pentru mâncare. Acesta este ulei vegetal nehidrogenat.

În ceea ce privește numărul de calorii dintr-o masă la McDonald’s, o porție de cartofi prăjiti ajunge până la 220 calorii, un hamburger la 550 de calorii, iar o porție de șase bucăți de nuggets de pui ajunge la 250 de calorii.