Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevăratul motiv al morții asistentei medicale după vaccinul de rapel
Adevăratul motiv al morții asistentei medicale după vaccinul de rapel

Adevăratul motiv al morții asistentei medicale după vaccinul de rapel

Nu se știe încă din ce cauză a murit asistenta de la Spitalul Marius Nasta din Capitală după ce a primit doza de vaccin Covid-19, de rapel.

Din ce cauză a murit asistenta de 55 de ani de la Marius Nasta după ce a primit doza de rapel?

O asistentă de la Marius Nasta, în vârstă de 55 de ani, a murit la numai șapte zile de la rapel.

Femeia a fost vaccinată pe 21 ianuarie cu doza de rapel si a decedat la 28 ianuarie.

Ministerul Sănătății a precizat că vor fi făcute publice cauzele decesului, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

„Cu privire la cazul asistentei medicale decedate facem următoarele precizări. Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”.

Din ce cauză a murit asistenta după rapel?

În certificatul de deces al asistente nu este trecută cauza decesului. În locul acestei informații apare trecut „nedeterminat”.

La examenul toxicologic nu s-a găsit nimic.

Medicii care au efectuat raportul spun că nu există o cauzalitate între vaccin și moartea asistentei, arată RomaniaTV.

Părerea unui alt medic din România

Un medic de la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași a vorbit despre cazul asistentei din Capitală.

„Este o colegă care a luptat de la începutul acestei pandemii împotriva COVID. Aşteptăm rezultatele de la această necropsie medicol-legala. Sunt examene toxicologice şi hipstopatologice a căror durată este mai mare şi sperăm să se lămurească şi acest lucru. Acest vaccin este în continuare în studii clinice şi că profesioniştii din sănătate sunt încurajaţi să raporteze orice fel de reacţie adversă secundară.

Aşteptăm date suplimentare oferite de cei care realizează necropsia în aşa fel încât să fie clarificată cauza decesului. Este în continuare o raportare continuă a reacţiilor adverse. Pot să apară frecvent cefaleea, durere la nivelul locului de injectare, greţuri, insomnie şi paralizie facială care a fost menţionată de mai multe ori în România.

Este greu în acest moment să se spună care este relaţia dintre acel rapel şi decesul pacientei. E încă un semnal de alarmă. Trebuie, ca de fiecare dată atunci când vorbim despre administrarea unui produs medical, să se obţină acel consimţământ informat şi să existe toate datele medicale, în aşa fel încât riscurile să fie reduse la minimum şi în astfel de situaţii”, a spus Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.