Data de 26 iunie  este o zi foarte importantă pentru amatorii de dulciuri și mai ales de ciocolată. Astăzi e Ziua Internațională a Budincii de Ciocolată. Cum se prepară budinca de casă? Nu e deloc greu. Și e mai sănătos decât să folosiți prafuri.

Care e povestea budincii

Budinca a apărut în anul 1903, ca alternativă la crema de ou. Datorită texturii moi, budinca a fost considerată un desert excelent pentru copiii mici și pentru oamenii cu dizabilități. Gustul său fabulos a transfromat-o în desertul preferat al tuturor.

Budinca de ciocolată făcută în casă

Ingrediente: 600 ml lapte, 3 gălbenușuri, 50 g ciocolată neagră cu minim 80% cacao, 40 g cacao, 40 g făină (sau 20 g amidon alimentar), 120 g zahăr ( sau echivalentul sub formă de îndulcitor – pentru diabetici sau cei care țin dietă fără zahăr), 1 fiolă esență de vanilie sau de rom.

Opțional, pentru decor și structură: un pumn de nuci sau migdale tocate ori fulgi, fructe de pădure și frișcă.


„Dosare de presă”- Călin Popescu Tăriceanu, precursorul sloganului „M**E PSD!”

Scandal în poliţie! Tehnicile de imobilizare ale infractorilor, contestate


Mod de preparare: din cantitatea de lapte puneți deoparte 6 lingurițe. Restul laptelui se pune la încălzit până ajunge la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Separat, se mixează zahărul cu gălbenușurile până se spumează bine iar zahărul se dizolvă, apoi se adaugă peste făină sau amidonul în funcție de ce alegeți și se continuă mixarea 1- 2 minute. Se adaugă apoi laptele rece lăsat deoparte, se amestecă în continuare, apoi se pune cacaoa și se mixează până se omogenizează toate ingredientele.

Ideal e să folosiți un mixer, iar întreaga compoziție să o preparați, din start, într-o oală. Peste, se toarnă, încet,  laptele cald și ciocolata ruptă mărunt, și se amestecă bine cu un tel. Compoziția astfel obținută se pune la fiert pe foc mic.

Citiți articolul complet pe Rețete și vedete.