Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantină prelungită în Berceni și Otopeni. Măsura este valabilă pentru șapte zile
Carantină prelungită în Berceni și Otopeni. Măsura este valabilă pentru șapte zile

Carantină prelungită în Berceni și Otopeni. Măsura este valabilă pentru șapte zile

Autoritățile au dispus prelungirea măsurii de carantină locală pentru încă șapte zile, în două localități de la periferia municipiului București.

Carantina prelungită pentru localitățile Otopeni și Berceni, începând de joi seara, în contextul menținerii nivelului ridicat al ratei de infectare cu noul coronavirus. Localitățile Otopeni și Berceni, la periferia municipiului București, rămân în carantină pentru următoarea săptămână. Decizia a fost anunțată de Prefectura Ilfov.

Măsura de carantină zonală se prelungește, în localităţile ilfovene Berceni şi Otopeni, pentru o perioadă de șapte zile. Decizia de prelungire a carantinei intrat în vigoare începând de joi, 15 aprilie, ora 22:00. Prelungirea carantinei a fost decisă în baza analizei de risc pe care a efectuat-o Direcția de Sănătate Publică a Județului Ilfov, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În acest sens, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară hotărârea prin care se prelungește carantina.

Este vorba despre Hotărârea nr. 94 din data de 15 aprilie 20201, privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov. De asemenea, prin Hotărârea nr. 95 din 15 aprilie 2021 se aprobă propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov.

Propunerile e prelungire a carantinei în cele două localități au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. În conformitate cu cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele de prelungire a carantinei în cele două localități precizate.

Măsura de carantină a fost prelungită miercuri și pentru Mogoșoaia

Măsura de carantină zonală a fost prelungită și în comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, pentru alte 7 zile. Aceasta a intrat în vigoare începând de miercuri, 14 aprilie, de la ora 22.00.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6993 din 14 aprilie 2021, privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Mogoșoaia, județul Ilfov. Aceasta a intrat în vigoare începând cu data de miercuri, 14 aprilie 2021, ora 22:00 și va fi valabilă pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 21 aprilie 2021, la ora 22:00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.