Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantina de la Timișoara, politizată pe spatele cetățenilor. Raed Arafat, acuzat că-și bate joc
Carantina de la Timișoara, politizată pe spatele cetățenilor. Raed Arafat, acuzat că-și bate joc

Carantina de la Timișoara, politizată pe spatele cetățenilor. Raed Arafat, acuzat că-și bate joc

O mare polemică politică s-a stârnit după ce la Timișoara a fost prelungită carantina. Acuzațiile sunt îndreptate către liderii de la București.

Decizia lui Raed Arafat, de-a prelungi carantina în Timișoara, cu 72 de ore, l-a scos din minți pe Alin Nica. Președintele CJ Timiș a avut un discurs foarte dur îndreptat către șeful DSU. Dar și către Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație”. A tunat președintele Consiliului Județean Timiș.

Carantina din Timișoara a dat naștere unor polemici aprige

La polul opus se află primarul Dominic Fritz. Care a întâmpinat cu entuziasm decizia de carantină. „Îmi pare rău de incertitudinea prin care timişorenii au trecut în acest weekend şi am un respect uriaş pentru eforturile până la limită pe care mulţi le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timişoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creşterea rapidă a ratei de infectare, din păcate, nu există.

Propunerea DSP de sâmbătă, de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană, era ilogică şi de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timişoara, a dus la blocajul din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş şi, de aceea, decizia a fost luată de către Guvernul României, prin Ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU”. A afirmat edilul orașului de pe Bega.

Marilen Pirlea, de la PNL, nu crede în carantină

Contra carantinei este și Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiș. „Carantina impusă timp de două săptămâni, în Timişoara şi localităţile limitrofe, nu a avut rezultatele dorite. Ba din contră, rata de infectare a crescut. Iar în Timişoara a creat mari discrepanţe între mediul privat şi cel de stat. Având ca victime colaterale, din nou, sectorul HoReCa şi sistemul de învăţământ.” A declarat parlamentarul.

Foto: dreamstime