Evenimentul Zilei > Social > Vom merge la biserică de Paști? Raed Arafat are răspunsul mult aşteptat
Vom merge la biserică de Paști? Raed Arafat are răspunsul mult aşteptat

Vom merge la biserică de Paști? Raed Arafat are răspunsul mult aşteptat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit luni seara despre posibilitatea ca românii să poată merge la biserică de Paşti, în actualul context pandemic.

De Paşti vom merge la biserică? Raed Arafat are răspunsul mult aşteptat. „Nu mă grăbesc să mă pronunţ cu privire la Paşti. Există posibilitatea ca în zonele cu incidenţă mică, oamenii să poată merge la Biserică. Există posibilitatea să poată merge la biserică în ambele zone.

Paştile, clar, dacă anul trecut nu s-a respectat… Se înţelege şi sentimentul uman, că oamenii vor acest lucru, dar în acelaşi timp trebuie să respectăm măsurile, să nu facem din asta un factor de răspândire a pandemiei de coronavirus.

De Paşti vom merge la biserică?

Cu siguranţă vor fi discuţii, vor fi soluţii, vom discuta şi cu cultele… Dar acum, în aceste moment, nu există decât că urmează să discutăm soluţiile pentru ca oamenii să simtă Paştile aşa cum ar trebui să-l simtă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Altfel, şeful DSU s-a referit şi la cartificatul de vaccinare, documentul pregătit de Uniunea Europeană pentru a relansa transportul aerian şi turismul: „Dacă ai certificat de vaccinare, se poate cere testul, pentru că s-a dovedit clar că poţi fi purtător. Faptul că eşti vaccinat limitează şansa de contracta, dar nu o elimină.”

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a vedea declaraţiile complete ale secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.