Situația la nivel național, cu 47 de pacienți depistați pozitiv, din care 7 declarați vindecați, nu impune luarea unor măsuri drastice, spun oficialii.

Inspectoral General al Poliției s-a sesizat din oficiu în urma informațiilor false privind închiderea Capitalei. Ministrul  Vela, avertizează că propagarea de informații false se pedepsește cu amendă și închisoare.

„Municipiul București, capitala României, rămâne un oraș deschis, nu a fost nicio discuție de a fi închis. Din păcate sunt foarte multe informații false în această perioadă. Cei care dau informații eronate presei vor avea probleme în sensul în care poliția s-a autosesizat și au dechis dosare penale pentru că împrăștierea unor zvonuri false care pun în pericol sănătatea publică e o faptă penală care se pedepsește și cu închisoare și cu amendă”, a spus Vela, la Digi24.

„Dacă va fi transmisia susținută, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, care sunt extreme. În momentul ăsta nu avem un scenariu care să necesite asta”, a spus la rândul său șeful DSU, Raed Arafat.