Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă

Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă Masini / Sursa foto: Arhiva EVZ

Șoferii care încalcă regulile de circulație și merg pe banda dedicată exclusiv autobuzelor și troleibuzelor, vor fi filmați din vehiculele STB, care vor avea montate pe ele camere video.

În acest sens, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a exprimat susținerea pentru inițiativa prezentată de viceprimarul Stelian Bujduveanu în legătură cu instalarea camerelor video pe mijloacele de transport în comun.

STB va avea montate camere video pe vehicule

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, a comunicat că va fi implementat un sistem de supraveghere inteligentă a traficului, care va include montarea camerelor de monitorizare în intersecții și pe vehiculele STB.

STB, schimbări în trafic

Sursa foto: Facebook/STB

A subliniat faptul că Poliția Locală dispune doar de 40 de agenți care lucrează în schimburi și sunt responsabili cu gestionarea traficului rutier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avem un proiect pilot, pe care l-am început şi care o să intre în implementare, la nivel de STB.

Gândiţi-vă că mai uşor este să montezi o cameră pe transportul în comun, pe vehiculul care circulă, şi apoi să trimită toate aceste informaţii la Poliţia Locală, decât să pui un echipaj de poliţie acolo, în intersecţie”, a transmis viceprimarul.

Acesta a precizat că se va merge în sistem hibrid şi pe transportul în comun de la STB, şi pe partea de stradă, intersecţii şi absolut tot sistemul integrat de camere.

Stelian Bujduveanu

Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicușor Dan, de acord cu propunerea viceprimarului

„Susţin acest proiect. Probabil că mai e nevoie de câteva săptămâni până când el se realizează”, a declarat la rândul lui Nicușor Dan, joi.

STB

Sursa foto: Facebook

În cursul anului trecut, au fost adăugate încă peste 16 km de trasee dedicate exclusiv autobuzelor STB la cele existente, extinzându-se în 7 zone noi. Aceste zone cuprind:

  • Bd. Dacia – 0,4 km între strada Viitorului și Calea Moșilor, numai pe sensul spre Calea Moșilor,
  • Calea Dorobanților – 0,7 km între piața Dorobanți și Șos.Ștefan cel Mare, numai pe sensul spre Șos.Ștefan cel Mare,
  • Calea Floreasca – 1 km între Șos. Ștefan cel Mare și str. George Călinescu, numai pe sensul spre Șos. Ștefan cel Mare,
  • Str. Lt. Av. Radu Beller – 0,4 km între str. Av. Popa Marin și Piața Dorobanților, numai pe sensul spre Piața Dorobanți,
  • Bd. Aviatorilor – 1,5 km între statuia Aviatorilor și Bd. Beijing,
  • Bd. Regele Mihai – 1 km,
  • Șoseaua Kiseleff – 1,7 km.