Evenimentul Zilei > Actualitate > Candidat supriză la Primăria Aradului. O schimbare mult așteptată
Candidat supriză la Primăria Aradului. O schimbare mult așteptată

Candidat supriză la Primăria Aradului. O schimbare mult așteptată

Omul de afaceri Cristian Galea, a decis că a venit timpul ca să se implice și în politică. În special în administrație. El a acceptat să candideze din partea PMP la Primăria Aradului.

În cadrul unui interviu oferit EVZ, Cristian Galea a precizat motivele pentru care a spus „da” politicii, precum și ambiția și planurile de schimbare a urbei.

– În momentul în care ați primit această propunere de a candida la Primăria Arad din partea PMP ați spus un NU categoric. Apoi, peste o lună, răspunsul a fost DA. Ce anume v-a convins să acceptați această provocare?

– Eram un simplu cetățean care își vedea de familie, de bussiness. Sunt și liderul unor grupuri de oameni de peste 20 de ani.

Nu am avut niciodată ambiții personale să intru în politică. În schimb, ca și cetățean am fost condus de dorința pentru a căuta binele aproapelui în detrimentul confortului personal.

Provocat fiind, am văzut nevoia, dar am așteptat să primesc o confirmare și o pace, în sufletul meu, știind că va fi o luptă importantă în viața mea și a familiei mele.

– Credeți că și arădenii sunt la fel de deschiși la o schimbare, la fel cum ați fost și dvs?

– Singura constantă în viață este schimbarea, ea face parte din natura noastră.

Într-adevăr există o rezistență la schimbare și orice schimbare intenționată vine cu un preț. Aradul așteaptă o schimbare în bine, o așteptăm de mulți ani, dar a tot întârziat să vină.

Mi-am asumat să fiu parte a acestei schimbări. Știind că schimbarea începe de la noi înșine, am ales să candidez.

– Ați ales o abordare interesantă de a vă prezenta echipa de consilieri cu care veniți la Primăria Arad… faceți interviuri cu ei. Cine sunt acești oameni, cum i-ați convins să vină alături de dvs.?

– Întotdeauna mi-a plăcut să fiu autentic, original, sunt un căutător de idei noi, sunt o persoană a reformei, a inovației.

Mi s-a părut de bun simț că dacă oamenii de lângă mine sunt valoroși, toată lumea trebuie să-i cunoască. Până la urmă suntem o echipă, toți suntem la fel de importanți. Atunci când unul dintre noi câștigă, toți câștigăm.

Au venit lângă mine împinși de aceeași dorință sinceră de schimbare. Sunt la fel de implicați și responsabili ca și mine.

Sunt oameni simpli dar inteligenți și de caracter. Dorina Vornicu este economist atent la detalii. Andrei Todoca este un inginer meticulos. Tabita Stan este perseverantă și determinată. Flavius Mereg este un antreprenor cu experiență iar Lidia Bulboacă este înțeleaptă și iubește oamenii. Toti ceilalți sunt, de asemenea, foarte valoroși.

– În întâlnirile dvs cu oamenii faceți referire, destul de des, la faptul că urâți minciuna și spuneți că, în politică, lucrurile murdare pot fi ocolite. Mulți oameni v-ar putea contrazice, ba chiar ar putea aduce exemple concrete. Contraargumentele dvs care sunt? Cum se poate face politică fără compromisuri și fără minciună?

– Întotdeauna am fost un om al valorilor creștine, trăite în viața de zi cu zi.  Am urât minciuna mereu. Frica mea, în primul rând, este față de Dumnezeu. Teama mea nu este că dezamăgesc oamenii,  ci că-l dezamăgesc pe Dumnezeu. Conștiința mea imperativ trebuie să fie curată.

Nu sunt dator nimănui, iar acest lucru mă face incoruptibil. Corupția este rezultatul orientării spre interesul propriu, este egoism.

Astăzi în administrația locală este o mare nevoie de lideri adevărați, verticali. Sunt prea mulți șefi. Avem nevoie de lideri care pun binele aproapelui înaintea binelui propriu.

– Sloganul dvs. este “Aradul fericit”…… cum vă propuneți să îi faceți fericiți pe arădeni?

– Un om mulțumit este un om fericit.

Îmi voi pune energia și timpul la dispoziția arădenilor. Au fost mințiți și trădați de prea mulți ani. Aradul este sufocat de egoismul și egocentrismul conducătorilor de până acum. Administrația locală trebuie să-și concentreze toată puterea pentru a veni cu proiecte pentru oameni, pentru ridicarea bunăstării orașului.

Avem nevoie de locuri în care oamenii pot să se recreeze și să-și descopere potențialul.

În acest fel, vom avea un Arad fericit.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: