Evenimentul Zilei > Justitie > Florentina Mirică, candidat la şefia DNA: „Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat”
Florentina Mirică, candidat la şefia DNA: „Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat”

Florentina Mirică, candidat la şefia DNA: „Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat”

Cei patru candidaţi înscrişi pentru şefia D.N.A., anume Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu, susţin interviul joi, începând cu ora 9:00, în faţa unei comisii din care fac parte Tudorel Toader şi secretarii de stat.

Întrebată de jurnalişti ce lucruri vor conta la susţinere, Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, a declarat: "Sper că experienţa şi proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituţie, ce trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupţie, acea ciocolată dată la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, obţinerea examenului de licenţă, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-şi exercite atribuţiile legale. Privitor la candidatura mea, aş vrea să lămuresc o informaţie care s-a vehiculat în mod greşit în presă şi anume că aş fi avut o acţiune disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor. Este greşit, nu este adevărat. Acţiunea disciplinară a privit o dispută juridică, care a fost tranşată de Curtea Constituţională şi anume că dreptul la apărare este prioritar faţă de protecţia informaţiilor clasificate".

În faţa comisiei, candidaţii îşi vor prezenta proiectul de management într-o oră şi jumătate, a doua parte a interviului fiind rezervată întrebărilor.