Când scăpăm de ploi. Prognoza meteo actualizată

Când scăpăm de ploi. Prognoza meteo actualizată Cer noros. Sursa foto: Leedsn | Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo și a prelungit codul galben de instabilitatea atmosferică, ce se manifestă prin cantități mari de apă. Acesta va fi valabil până la ora 23.00

Fenomenele meteorologice se manifestă în special în regiunile Banatului, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

Prognoza meteo. Cod galben de instabilitate atmosferică și ploi

Acestea vor consta în perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, cuprinzând între 20 și 30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp, iar local se pot acumula și peste 40-50 de litri pe metru pătrat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ploaie

Ploaie. Sursa foto: EVZ

În schimb, în București, cerul va fi parțial înnorat, cu posibile averse ușoare, iar vântul va fi slab până la moderat.

Temperatura maximă va atinge între 22 și 24 de grade Celsius, potrivit ANM.

Temperaturile urcă ușor în termometre

Prognoza meteo în săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

În jumătatea de nord a teritoriului, temperatura medie a aerului va depăși mediile multianuale, în timp ce în restul regiunilor regimul termic va fi ușor sub normalul pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi peste medie în regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce în restul regiunilor vor fi sub medie.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

După cum arată prognoza meteo , în cea mai mare parte a țării, temperatura medie a aerului se va situa în apropierea normelor climatologice ale perioadei, posibil să fie ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi sub medie în majoritatea regiunilor, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile termice vor fi în general peste normele climatologice pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații se vor situa sub medie în toată țara, dar în special în regiunile sudice și estice.

Prognoza meteo în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.