În Ungaria, 23 octombrie este zi de sărbătoare naţională, în urmă cu 62 de ani 3.000 de unguri fiind ucişi, zeci de mii arestaţi, iar 200.000 s-au refugiat în Occident.

Ca şi în anii anteriori, manifestările oficiale încep astăzi, la Budapesta, cu un ceremonial de arborare cu onoruri militare a drapelului Ungariei în Piaţa Kossuth din faţa Parlamentului.

Pe parcursul zilei, potrivit RRA, cetăţenii vor avea posibilitatea să viziteze clădirea legislativului ungar, iar la Muzeul Casa Terorii din Budapesta va fi organizat după-amiază un program festiv, în cadrul căruia premierul Viktor Orbán va rosti un discurs.

Reprezentanţii mai multor partide din opoziţie vor participa la o manifestaţie organizată de o asociaţie anticorupţie, care doreşte să strângă, cu acest prilej, semnături pentru aderarea Ungariei la iniţiativa privind înfiinţarea Parchetului european.

Manifestări organizate de autorităţi şi partide cu prilejul împlinirii a 62 de ani de la începutul revoluţiei din 1956 au loc astăzi pe întreg teritoriul Ungariei.

Având în vedere faptul că ziua de 23 octombrie este zi de sărbătoare naţională în Ungaria, circulaţia tirurilor pe teritoriul acestei ţări a fost restricţionată până diseară la ora 23:00 a României.

Te-ar putea interesa și: