Evenimentul Zilei > Actualitate > CINE sunt AUTORII campaniei de DEZIMFORMARE despre VACCINURI
CINE sunt AUTORII campaniei de DEZIMFORMARE despre VACCINURI

CINE sunt AUTORII campaniei de DEZIMFORMARE despre VACCINURI

Bucureștenii au găsit în căsuțele poștale pliante cu mesaje anti-vaccinare. Deși broșurile au inscripționate siglele Ministerului Sănătății, OMS și UNICEF, acestea sunt false.

Broșurile prezintă mesaje false, prcum „Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”.  Atât Ministerul Sănătății, cât și OMS și UNICEF au declarant că nu au nicio legătură cu această campanie falsă.

Jurnalistul Vlad Mixich a scris pe pagina sa de Facebook că cei trei care au lansat campania „poartă răspundere penală”.

„Situația pliantelor anti-vaccinare pe care a fost FALS trecută sigla Organizației Mondiale a Sănătății, a UNICEF și a Ministerului Sănătății este simplă: folosirea abuzivă a acestor însemne se încadrează la două articole din Codul Penal. Cum toate cele 3 instituții au anunțat deja că siglele lor sunt folosite abuziv/fără acordul lor pentru a răspândi informații false, membrii Consiliului Director al asociației care a făcut asta, Depner Ditta, Stoian George Daniel și Iordache Dan, poartă răspundere penală.”

Sigur că se vor victimiza dar aici nu e vorba despre ce cred ei cu privire la vaccinare, ci despre faptul că asociația pe care ei o conduc dezinformează și manipulează gros părinții folosind siglele unor instituții naționale și internaționale de la care nu au primit niciun acord.

„Păstrând proporțiile și umorul, e ca și cum eu aș pune între ghilimele afirmația "Sunt vaccinată și mi-am vaccinat și copiii" și sub ea aș scrie: Olivia Steer susținută de Donald Trump și Vladimir Putin. :)”

„Foarte corectă reacția ministrului Sănătății: "Vom face plângere penală". Simplu. În imagine îi aveți pe doi dintre cei 3 indivizi care fac porcăriile astea. Dacă întâmplător vă intersectați cu ei pe stradă îndepărtați-vă imediat: nu știți cum și când poza sau semnătura voastră va apărea pe un pliant cu/și despre părți de chinezi mici care sunt amestecate în pastile de #mafia #aspirinei.”, a scris Mixich pe Facebook.