Evenimentul Zilei > Actualitate > Campanie de vaccinare cu o veche tradiţie românească în prim-plan. În poză este cheia
Campanie de vaccinare cu o veche tradiţie românească în prim-plan. În poză este cheia

Campanie de vaccinare cu o veche tradiţie românească în prim-plan. În poză este cheia

Premieră națională. O comună din județul Alba demarează două acțiuni pentru a sprijini campania de vaccinare și, totodată, pentru a stimula cetățenii care trăiesc în mediul rural să se imunizeze împotriva coronavirusului. 

Campanie de vaccinare cu o veche tradiţie românească în prim-plan

Comuna Ciugud din județul Alba demarează, vineri, 14 mai, două acțiuni prin care sprijină vaccinarea cetățenilor din mediul rural. Campania de vaccinare în cauză se va desfășura cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Albă și are în prim-plan sprijinirea populației astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la centre de vaccinare din oraș pentru a se vaccina. 

Acțiunile în cauză sunt cosiderate teste-pilot, iar dacă vor fi eficiente în Ciugud, vor fi recomandate și altor autorități locale, care să organizeze la rândul lor acțiuni de sprijinire a campaniei de vaccinare la sate. 

„Vaccinare la poarta ta”

Autoritățile locale vor organiza echipe mobile de vaccinare, care se vor deplasa la poarta cetățenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare. 

Orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, s-a putut programa online, telefonic sau prin sms, în perioada 4 – 12 mai 2021, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer, transmit autoritățile locale. 

„Cu toții ne dorim ca viața socială să revină la normalitate, iar pentru acest lucru este nevoie să ne implicăm cu toții. Cred că este o responsabilitate și pentru administrația locală să susțină campania națională de vaccinare și să ofere cetățenilor posibilitatea de a opta dacă vor să se vaccineze. Ne bucură faptul că la Ciugud avem foarte mulți cetățeni care vor să se vaccineze și s-au înscris în campania organizată de noi”, a transmis Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud. 

„Șezătoare pentru vaccinare”

Acțiunea „Șezătoare pentru vaccinare” presupune organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unora dintre localnici. 

În cadrul acesteia, mai mulți cetățeni care locuiesc pe aceeași stradă se vor deplasa la punctul temporar de vaccinare spre a se imuniza. 

“În condiții de distanțare și cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulți vecini de pe o stradă și vor fi vaccinați de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării și monitorizării persoanelor vaccinate”, transmite Primăria Ciugud

“Vom face vaccinare din poartă în poartă sau în cadrul unor „șezători”, așa cum le-am numit noi, unde mai mulți vecini se strâng într-o gospodărie și sunt vaccinați. Așa cum am mai spus, vaccinarea este un act voluntar, însă cetățenii au dreptul să li se ofere cât mai multe posibilități pentru a putea beneficia de vaccinul care îi poate proteja pe ei și pe cei dragi”, a comunicat primarul comunei transilvănene. 

Autoritățile locale se implică activ în vaccinarea sătenilor

La nivelul comunei Ciugud au avut loc mai multe inițiative care au sprijinit campania de vaccinare anti-coronavirus. 

Săptămâna trecută, a fost organizată campania „Vaccinare la poarta ta!”, ce a avut ca scop stimularea vaccinării în zona rurală și sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. 

În perioada 14 – 16 mai, mici centre mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuințele cetățenilor care doresc să se imunizeze, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să se deplaseze la distanțe mari. 

Startul campaniei va fi dat, vineri, 14 mai 2021, la ora 9:00, la sediul Primăriei Ciugud, de către primarul Gheorghe Damian și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

În paralel, Ciugudul continuă și campania de informare „#VACCIN cu informații oficiale” prin care oferă informații utile despre vaccinarea națională împotriva COVID – 19. Pe site-ul administrației locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea națională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar și alte informații provenite din surse oficiale, respectiv instituțiile care gestionează domeniul sănătății și vaccinarea. Sursa foto