Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare. România primește forțe proaspete. Câte doze ajung astăzi în țară
Campania de vaccinare. România primește forțe proaspete. Câte doze ajung astăzi în țară

Campania de vaccinare. România primește forțe proaspete. Câte doze ajung astăzi în țară

Campania de vaccinare primește, astăzi, un sprijin de 163.800 de doze. Cum vor fi împărțite vaccinurile în țară, pe regiuni.

Campania de vaccinare continuă în România, chiar dacă nu în ritmul scontat inițial. Astăzi, în țara noastră va sosi a şaptea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze. Vaccinurile vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. După cum a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Campania de vaccinare – detalii despre a șaptea tranșă

„Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”. Au anunțat cei de la CNCAV. Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 14.040 doze. Dozele vor fi distribuite din totalul celor alocate Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN. Însoţită de autospeciale ale Jandarmeriei şi Poliţiei, cu respectarea lanţului de frig;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 19.890 doze.

Următoarea tranșă ajunge peste o săptămână

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare. Pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare. Prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 8 februarie. Iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare”. A mai transmis CNCAV.

Dozele de vaccin sunt alocate conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. „Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează. Și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă. În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.”