Evenimentul Zilei > International > Campania de vaccinare din Marea Britanie merge strună. Număr impresionant de persoane imunizate
Campania de vaccinare din Marea Britanie merge strună. Număr impresionant de persoane imunizate

Campania de vaccinare din Marea Britanie merge strună. Număr impresionant de persoane imunizate

În Marea Britanie, campania de vaccinare decurge în ritm alert, după cum a anunțat ministrul Sănătății. Foarte multe persoane s-au imunizat.

Campania de vaccinare merge în ritm alert în Marea Britanie. O arată cifrele care vorbesc despre persoanele imunizate. Astfel, jumătate din populația adultă din Albion a primit o doză de ser împotriva coronavirsului. Anunțul a fost făcut de Matt Hancock, cel care ocupă funcția de ministru al Sănătății.

„Sunt absolut încântat să vă spun că am vaccinat jumătate dintre adulţii din Marea Britanie. Este un succes uriaş”. A anunțat Matt Hancock, într-un videoclip postat pe contul de Twitter. Șeful Executivului le-a mulțumit persoanelor implicate în marea campanie de vaccinare. Ce a fost ansată la începutul lunii decembrie în Regatul Unit.

Campania de vaccinare din Marea Britanie merge strună

„Este atât de important, deoarece acest vaccin este calea noastră de a ieşi din această pandemie. Programul de vaccinare britanic este un mare succes şi asta datorită muncii grele a numeroase persoane. Nu este uşor, dar facem progrese uriaşe”. A mai precizat ministrul Sănătății.

Marea Britanie a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID19. Numai în cursul zilei de joi au fost administrate 660.276 de doze de vaccin. Campania de vaccinare a fost extinsă recent la persoanele peste 50 de ani. Iar premierul Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a primit vineri o primă doză de vaccin AstraZeneca. În urma asigurărilor din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie şi UE cu privire la siguranţa vaccinului.

Va mai intra în joc și vaccinul de la Moderna

Boris Johnson a fost vaccinat la spitalul St. Thomas din Londra. Acolo unde a petrecut trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020 după ce s-a infectat cu COVID-19. Marea Britanie cea țara din Europa mai afectată de pandemia de COVID-19. Pentru că a înregistrat peste 126.000 de decese.

Un al treilea vaccin, cel dezvoltat de Moderna, a fost aprobat de autoritatea de reglementare britanică. Și va fi folosit în următoarele săptămâni.