Evenimentul Zilei > Actualitate > Se vor deschide noi centre în campania de vaccinare din România. Ce localități au prioritate
Se vor deschide noi centre în campania de vaccinare din România. Ce localități au prioritate

Se vor deschide noi centre în campania de vaccinare din România. Ce localități au prioritate

Noi centre vor funcționa începând cu data de 23 martie, pentru a putea să preia din solicitările făcute în campania de vaccinare.

În campania de vaccinare din România vor apărea noi centre care să facă față suprasolicitării. Există o cerere foarte mare din partea populației. Iar sistemul, inclusiv platforma unde se fac față înscrierile nu fac față cu succes asaltului. Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează campania de vaccinare, a anunțat că vor fi deschise noi centre. Începând de la data de 23 martie, 165 de noi cabinete vor putea să primească solicitări.

Ele vor fi fi deschise cu precădere în zonele care au o rată ridicată a infectării cu coronavirus, a spus Valeriu Gheorghiță.

Campania de vaccinare, fortificată cu noi centre

„Din data de 23 martie vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel naţional. Ele vor fi alocate cu prioritate către judeţele şi localităţile cu incidenţă cumulată mare a cazurilor, de exemplu pentru Bucureşti vor fi deschise suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul de la Pfizer. De asemenea, vor fi deschise în mai multe judeţe şi localităţi aceste noi cabinete de vaccinare.

De asemenea, din 5 aprilie, vom deschide un număr de cabinete de vaccinare, se lucrează la această analiză şi la distribuţia acestor cabinete pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccin de la compania Pfizer. În centrele deja menţionate anterior, cele 165 de cabinete, vom putea vaccina zilnic, din 23 martie, încă 10.000 de persoane”. A declarat cel care se ocupă de campania de vaccinare din România.

808 centre la nivel național

„La nivel naţional avem 808 centre de vaccinare cu 1.159 de fluxuri în total. Din care centre active 760 cu 1.089 de fluxuri, centre inactive. Dar care au listă de aşteptare şi care vor fi deschise în perioada următoare – 48 de centre cu 70 de fluxuri. Centre care sunt arondate Ministerului Apărării Naţionale. Și care, aşa cum ştim, au fost deschise în cursul zilei de ieri, progresiv pentru vaccinarea populaţiei generale.

Pentru programare avem 57 de centre pentru vaccin de la compania Pfizer şi 37 de centre pentru vaccin de la compania AstraZeneca. Centre din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne – 36 pentru vaccin de la compania Pfizer. Și 28 pentru vaccin de la compania AstraZeneca. În momentul de faţă, 448 de centre, cumulând 656 de fluxuri au liste de aşteptare la nivelul cărora s-au programat cele aproape 500.000 de persoane.” A mai afirmat Valeriu Gheorghiță.

Pentru programare, românii interesați se pot înscrie aici. Logarea se face cu contul de vaccinare.