Evenimentul Zilei > Politica > Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi
Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi

Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi

Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi? Pentru că tensiuni există deşi nu le recunosc public cei doi. Inclusiv Florin Cîţu şi-a arătat nemulţumirea după ce ministerul a publicat datele privind vaccinarea personalului din MAI.

Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi. Medicul militar a declarat că între el şi Vlad Voiculescu nu există tensiuni din punct de vedere instituţional. Cel puţin la vedere, pentru că tensiuni există, mai ales după publicarea acelor date cu vaccinararea personalului din MAI.

Ce scandal este între Valeriu Gheorghiță şi Vlad Voiculescu. Ce se întâmplă între cei doi

„Din punct de vedere instituţional, avem o colaborare foarte bună. Chiar ieri am participat împreună cu dumnealui la acea şedinţă. Cu privire la decizia vis-a-vis de lotul incriminat cu vaccinul AstraZeneca. Lucrurile au evoluat cât se poate de bine şi nu este vorba de nicio tensiune din punct de vedere instituţional”. Esrte delcaraţia pe care a făcut-o Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Chiar şi Kelemen Hunor sare în apărare şi neagă că ar exista vreun scandal la nivelul Guvernului. Mai ales după publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unor date privind vaccinarea personalului din MAI. Dar şi şi din alte structuri.

În schimb, premierul Florin Cîţu a anunţat va cere verificări pentru a vedea dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia.

Ce răspuns a dat ministrul Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii a spus tranşant că acele date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte.

Iar Valeriu Gheorghiţă răspunzând unei întrebări cu privire la publicarea de către Ministerul Sănătăţii a acelei liste a spus că nu a făcut plângere, ci a făcut o informare la solicitarea premierului. Legată de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.

Opinia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu privire la acest scandal

Lucian Bode a declarat că nu este normal ca Ministerul Sănătăţii să facă publice datele legate de vaccinarea personalului din minister.

Şi totuşi, Florin Cîţu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns: că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta este realizată la jumătatea anului.

Prim-ministrul a mai subliniat că nu există nicio diferenţă între el şi Vlad Voiculescu. În ceea ce priveşte scandalul publicării datelor referitoare la teste şi la vaccinare de către Ministerul Sănătăţii, şeful Executivului a precizat că va vedea dacă este sau nu o problemă cu acest demers.