Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare, dată peste cap. Centrul unde s-a sărit peste rând și s-a instaurat haosul
Campania de vaccinare, dată peste cap. Centrul unde s-a sărit peste rând și s-a instaurat haosul

Campania de vaccinare, dată peste cap. Centrul unde s-a sărit peste rând și s-a instaurat haosul

Campania de vaccinare de la Deta a fost dată peste cap, duminică, iar persoanele programate pentru această zi au fost amânate.

Campania de vaccinare a înregistrat probleme și în localitate Deta din județul Timiș. Oamenii care erau programați pentru a li se administra prima doză, astăzi, nu au mai ajuns la centrele medicale. Ei au fost sunați în prealabil și li s-a transmis să nu mai vină, pentru că vor fi reprogramați. Se pare că ar fi vorba despre o lipsă de vaccinuri. Și asta pentru că ar fi fost administrate doze peste rând, conform Antena 3.

Campania de vaccinare de la Deta, dată peste cap din cauza nerespectării procedurilor

Persoanele care ar fi trebuit să se vaccineze duminică au fost chemate marți și miercuri. Mai mulți oameni au venit la centrul medical respectiv și au spus că nu se pot programa on-line. Dar, se încadrează în categoria persoanelor cu risc. Deci ar trebui să primească doza.

Conoform sursei citate, coordonatorul centrului a decis ca acele persoane să primească vaccinul. Astfel s-a ajuns în situația ca cei programați pentru astăzi să nu mai aibă doze. Cazul nu reprezintă o ilegalitate, dar cei de la DSP Timiș vor face verificări pentru a vedea ce proceduri nu au fost respectate.

Citiți și: Exclusiv EVZ. Harababura vaccinării anti – Covid 19 în România. Matematica bate realitatea

Altfel, începând de la data de 15 ianuarie, până azi, 24 ianuarie, 842.300 de persoane s-au programat în etapa a doua de vaccinare. Și au făcut-o pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro. Anunțul a fost făcut de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV).

Este vorba de 346.474 de adulţi peste 65 ani, 189.290 persoane cu afecţiuni cronice şi 306.536 angajaţi din domenii esenţiale. Programările au fost făcute astfel: individual, direct în platformă – 329.984 de persoane; prin intermediul medicilor – 152.774 de persoane; telefonic, prin Call Center – 96.802 de persoane; prin intermediul angajatorului – 262.740 de persoane din domenii esenţiale


Vaccinul Covid-19 va fi disponibil și la medicul de familie. Noi precizări făcute de Rafila

Te poți vaccina mai repede cu lista de așteptare! Gheorghiță: „Dozele nu pot fi irosite”