CAMERA DEPUTAȚILOR. Voluntariatul, experiență profesională
Editura Evenimentul si Capital

CAMERA DEPUTAȚILOR. Voluntariatul, experiență profesională

10-03/0fb748c98c6b286e71df95c73fec0df2-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 123 Vizualizari

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care voluntariatul se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Potrivit proiectul de lege, "pe durata perioadei activităţii de voluntariat, cât şi la încheierea activităţii de voluntariat, organizaţia gazdă, la cererea voluntarului, eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Statul român recunoaşte valoarea socială a activităţilor de voluntariat ca expresie a cetăţeniei active, a solidarităţii şi responsabilităţii sociale, precum şi valoarea profesională ca expresie a dezvoltării personale, profesionale, interculturale şi lingvistice a persoanelor care desfăşoară aceste activităţi".

Textul prevede totodată că "statul susţine dezvoltarea mişcării de voluntariat la nivel local, naţional şi internaţional, cu respectarea independenţei şi diversităţii acesteia, în scopul îndeplinirii sale artistice şi culturale, sportive şi recreative, educaţionale, ştiinţifice, de cercetare, de tineret, de reprezentare, de mediu, de sănătate, de solidaritate, de dezvoltare comunitară, de ajutor umanitar, civic şi filantropic şi alte asemenea".

Proiectul de lege a fost adoptat cu 302 voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate