Liderul ALDE a spus că totul se trage de la declarațiile lui Teodor Meleșcanu.

„Da, este un moment stânjenitor pentru unii dintre noi, pentru că colegul nostru Teodor Meleșcanu a venit cu o propunere de a fi numit în funcția de președinte al Senatului din partea PSD-ului, dar în contul ALDE.

Am discutat cu colegii dacă o astfel de formulă poate să fie acceptată. Nu se poate politic să fie acceptată, pentru că ar crea niște ambiguități pe care dorim să le evităm,  legate de o continuare a asocierii în actul de guvernare cu PSD.

Și, prin urmare, și astăzi, conform regulamentului de funcționare al Senatului, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea să îl propună pentru funcția de președinte al Senatului pe colegul nostru Iani Popa. Având în vedere că regulamentul Senatului spune foarte clar că fiecare grup politic din Senat are dreptul la o propunere, la o singură propunere. Deci, dacă propunerea noastră oficială este Iani Popa, nu mai poate să existe o altă propunere din partea ALDE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Tăriceanu consideră că întreaga discuție referitoare la propunerea lui Meleșcanu, în fruntea Camerei superioare, nu este decât o încercare din partea premierului Viorica Dăncilă de a rupe ALDE.

Președintele liberal-democraților susține că a vorbit astăzi cu Teodor Meleșcanu și l-a informat că dacă își dorește să rămână alături de ALDE, nu poate să accepte sprijinul PSD pentru a deveni al doilea om în stat. Deocamdată, fostul ministru de Externe nu i-a oferit niciun răspuns lui Tăriceanu, conform spuselor acestuia.

„Doamna premier cred că este inconjurată de niște ”consilieri” care o împing să facă tot felul de greșeli. Cu toate că la despărțire i-am spus doamnei premier că am colaborat mai bine sau mai rău, dar chiar dacă decidem să mergem pe drumuri separate, cred că acest lucru se va face în condiții civilizate și că ne vom respecta.

Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, o agresiune fară seamă, fără comparație, din partea doamnei premier în calitate de președinte al partidului asupra noastră, mă face să cred că au ales altă strategie decât cea a respectului și a comunicării civilizate.

Și sigur că în aceste condiții suntem obligați să ne apărăm. Sau cu alte cuvinte, dacă vreți, ca să folosesc o comparație, nu vom oferi și celălalt obraz. Adică, vom reacționa. Dacă vor război, chiar dacă suntem mai mici, nu ne temem”, a spus Tăriceanu, după ce jurnalistul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat dacă prin propunerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului, Viorica Dăncilă a urmărit să atragă mai mulți membri ALDE în PSD.

El a mai menționat că nu se poate vorbi de acordarea votului pentru moțiunea de cenzură, atâta timp cât PNL nu vine cu o propunere concretă de premier și cu un program de guvernare.

 

Te-ar putea interesa și: