Pe Lim Hye-jin cel mai puternic a impresioant-o povestea a doi fraţi care au reuşit să evadeze din lagărul de concetrare pe care ea îl păzea, situat în munţi. Drept răzbunare, șapte membri ai familiei lor au fost ucişi pe loc, iar mai mulţi prizonieri au fost bătuţi cu sălbăticie, fiind o pedeapsa colectivă pentru evadarea celor doi, relatează dailymail.co.uk

După câteva săptămânii, gardienilor şi deţinuţilor li s-a ordonat să formeze perechi, iar corpurile lor au fost trase prin sârmă ghimpată.

Ulterior, cei doi evadați au fost prinşi în China şi au fost extrădaţi. Au fost decapitați în faţă tuturor, ca să le fie clar ce vor păți pentru o faptă similară.

Episodul a traumatizat-o atât de puternic pe Lim, care avea 20 de ani la acea vreme, încât ea nu a mai putut mânca câteva zile. Totuşi, acesta a fost doar unul dintre incidentele macabre la care a asistat în cei șapte ani cât a fost gardian în acel lagăr de concentrare. Ea a mai asistat la crime, torturi şi la violarea prizonierilor politici care erau declaraţi “duşmani ai statului”.

O femeie a fost dezbrăcată, iar după aceea i s-a dat foc fiindcă l-a enervat pe un gardian în timpul unui interogatoriu. “Nu erau trataţi că fiinţe umane, ci că animale”, a mai spus femeia.

Lim a ajuns şi ea în închisoare, după ce a fost capturată în China, dar a reușit să scape și să vorbească despre ororile pe care le-a trăit în lagărele de concentrare din Coreea de Nord, unde se estimează că trăiesc aproximativ 200.000 de oameni.

Ea a mai spus că ar fi aflat de la un evadat că există lagăre în care sunt ținuți și copii. Sursa sa i-a povestit că în lagărul său erau în jur 5000 de minori, folosiți la muncă silnică în mine sau în adâncul unor păduri înghețate. Copiii sunt încarcerați de viață, alături de familiile lor vinovate (adesea, de la cel mai mic până la cel mai bătrân).

Potrivit Daily Mail, multe imagini surprinse de sateliți ar confirma, fără dubiu, aceste povești terifiante care s-ar fi amplificat mai ales în ultimii șase ani de când puterea a încăput pe mâinile dictatorului Kim Jong-un.