Evenimentul Zilei > Actualitate > Câini salvați de Poliția animalelor. Trei dulăi din rasa Amstaff găsiți flămânzi și fără apă. VIDEO
Câini salvați de Poliția animalelor. Trei dulăi din rasa Amstaff găsiți flămânzi și fără apă. VIDEO

Câini salvați de Poliția animalelor. Trei dulăi din rasa Amstaff găsiți flămânzi și fără apă. VIDEO

Trei câini din rasa Almstaff au fost ținuți fără apă și mâncare, vreme de mai multe zile, într-o locație situată pe raza unei comune din județul Arad.

Poliția animalelor a salvat mai mulți câini care erau ținuți flămânzi și însetați.

Trei câini din rasa Amstaff au fost ținuți fără hrană și apă, într-o locație dintr-o comună din județul Arad. Animalele înfometate și însetate au fost descoperite de polițiștii din cadrul Biroului Poliției Animalelor. Potrivit unei informări de presă, câinii au stat aproximativ o săptămână fără hrană și apă.

Polițiștii Biroului Poliția Animalelor Arad au fost sesizați în cursul zilei de luni despre 3 câini aflați în pericol, în localitatea Tălmaci, comuna Craiva, județul Arad.

În urma unei acțiuni pe care au întreprins-o la locația indicată de autorii denunțului, polițiștii din cadrul Biroului Poliția animalelor au descoperit cei trei câini din rasa Amstaff.


Câini antrenați în România pentru a depista persoanele infectate cu SARS-Cov-2


Cei trei câini erau flămânzi și însetați

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție a Animalelor, care au intervenit, au constatat că cele trei exemplare canine, pe care le-au găsi în locația respectivă, nu mai fuseseră hrănite de foarte multă vreme. Aceștia au stabilit că cei trei cîini din rasa Amstaff nu au mai mâncat și nici nu au mai băut apă din data de 14 aprilie a.c.

„Deplasându-se la imobilul indicat, împreună cu polițiștii Secției 6 Rurală Beliu, au constatat că 3 exemplare canine, din rasa Amstaff, erau în stare de pericol, fiind private de apă și hrană. În urma verificărilor efectuate a reieșit că animalele nu ar fi fost hrănite și adăpate din 14 aprilie a.c., nefiind identificată nici o persoană care să le îngrijească în perioada următoare”, se arată într-o comunicare de presă transmisă de IPJ Arad.

Pe cale de consecință, având în vedere cele constatate, polițiștii au dispus ca cei trei câini Amstaff să fie preluați de o asociație de protecție a animalelor, „Paws United” din localitatea Zăbrani. Ei au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.