Evenimentul Zilei > Actualitate > Din abuzurile pandemiei. O bătrână în carantină este hărțuită de poliție la Arad
Din abuzurile pandemiei. O bătrână în carantină este hărțuită de poliție la Arad

Din abuzurile pandemiei. O bătrână în carantină este hărțuită de poliție la Arad

Cazul scandalos al unei femei de 78 de ani din judeţul Arad a fost scos la lumină de către un medic. Acesta denunță hărțuirea femeii pe fondul lipsei de imunitate a oficialilor sanitari.

O bătrână în carantină este hărțuită de poliție! Medicul Mirela Mihăilescu, din judeţul Arad, a făcut public un caz revoltător. Medicul doreşte astfel să atragă atenţia cu privire la diversele abuzuri care pot să apară pe fondul pandemiei actuale. Doctorul a menționat situaţia revoltătoare a unei vârstnice de 78 de an. Soţul ei a decedat din cauza unui stop cardiac suferit în timpul tratamentului pentru coronavirus.

Drama femeii: 4 teste Covid negative şi o carantinare inutilă. Controale ale poliției la 1 noaptea

Deși văduvei i se efectuase un număr de 4 teste PCR, toate ieșind negative, aceasta a fost forţată să rămână în carantină timp de 14 zile. Astfel nu a putut să participe la înmormântarea soţului său.

De asemenea, cu toate că este bolnavă de o afecțiune cardiacă, femeia este supusă verificărilor efectuate de către poliție, de 3–4 ori pe zi. Chiar şi la ore inadecvate i se fac controale, pentru a nu părăsi locuinţa în toiul nopţii.

Dr. Mirela Mihăilescu: „Nu mai vorbim de medicină aici, ci de un atac la esența umanismului

„A avea o problemă medicală e una, a hăitui și umili oamenii e deja mult prea mult. O doamnă de 78 de ani și-a pierdut soțul, decedat de infarct cu stop cardio-respirator în timpul tratamentului Covid. Doamna, cardiacă la rândul său, e obligată la carantinare 14 zile, deși a făcut 4 teste PCR toate negative și nu a putut participa astăzi la înmormântarea soțului. Ca și cum această inepție nu e suficientă, doamna este verificată de poliție de 3-4 ori pe zi, una din verificări făcându-se la ora 1-2 noaptea, la interfonul blocului. Cât trebuie să fii de inuman să hăituiești pe timp de noapte o femeie de 78 de ani cardiacă și îndoliată? Nu mai vorbim de medicină aici, ci de un atac la esența umanismului. #despreprostiesinemernicie”, a declarat revoltat medicul.

În  ultimele 24 de ore, în județul Arad au fost raportate 92 de noi cazuri  de infecție cu SARS–CoV–2 (COVID – 19). Rata incidenţei în judeţ este de 1,71, în uşoară creştere faţă de ziua precedentă.

Sursa: evzdetransilvania