Un nou studiu dă peste cap toate teoriile cu testele RT-PCR. Ce a ieşit la iveală

Un nou studiu dă peste cap toate teoriile cu testele RT-PCR. Ce a ieşit la iveală

Un nou studiu dă peste cap toate teoriile cu testele RT-PCR. Testele RT-PCR nu pot fi folosite ca standard imbatabil în evaluarea SARS-COV-2.

Un nou studiu dă peste cap toate teoriile cu testele RT-PCR. Potrivit studiului testele RT-PCR nu pot fi folosite ca standard imbatabil în evaluarea SARS-COV-2.

Testele RT-PCR caută codul genetic al virusului în probe luate din nas sau din gât. Amplifică ARN-ul găsit în aceste probe în 30 și chiar 40 de cicluri.  Ceea ce permite ca chiar și o singură nanoparticulă să fi detectată.

Un nou studiu dă peste cap toate teoriile cu testele RT-PCR. Ce a ieşit la iveală

Fragmente de ARN pot rămâne în organism luni la rând după ce persoana a scăpat de infecție. Adesea fără să fi avut vreun simptom. Sau să fii știut că a fost expusă la COVID. Iar 90% dintre teste ignoră recomandările

Ne puteți urmări și pe Google News

Metodologia folosită în prezent pentru testarea RT-PCR nu poate fi considerată un standard. Când vine vorba de evaluarea rezultatelor privind cazurile de infecții.

Probele arată că virusul nu mai este contagios după a 9-a zi de la declanșarea infecției

Din momentul în care înmulțirea SARS-COV-2 în organism a fost blocată de sistemul imunitar nivelul de ARN din virus care poate fi detectat de RT-PCR pe probe din secreţii resporatorii scade la un nivel foarte mic din moment ce indivizi nu mai pot transmite virusul.

Eliminarea din organism a rămășițelor de ARN, din virusul nimicit de anticorpi, poate dura câteva săptămâni și chiar câteva luni.

ARN-ul virusului distrus de anticorpi este detectat de PCR și individul primește un diagnostic eronat că ar fi încă bolnav de infecție.

Studiul mai arată că și mai multe din această nebuloasă este amplificată de numărul de cicluri folosite pentru un rezultat PCR.

Doar în Florida laboratoarele sunt obligate să specifice și numărul de cicluri de amplificare. Motivul este că riscul ca rezultatul pozitiv al unui test să fie fals crește direct proporțional cu numărul de cicluri folosite pentru a multiplica rămășițele de virus.

Adică o persoană primește un diagnostic greșit fiind declarată în mod fals bolnavă de o infecție pe care nu o are

În Liverpool, testele PCR au identificat rezultate pozitive greșite la 70% din probele trecute prin 20 de cicluri de amplificare a fragmentelor de ARN și la 91% din probele trecute prin 18 cicluri PCR. În plus, nu există un standard uniform privind numărul de cicluri de amplificare a fragmentelor ARN.

Un factor care distorsionează și mai mult acuratețea identificării unei infecții prin astfel de teste vine, inclusiv, chiar și din identificarea a codului genetic.Pentru a stabili că fragmentul analizat este de SARS-COV-2 cel puțin trei gene trebuie depistate în rămășițele ARN supuse ciclurilor de amplificare e vorba de gena E gena RdRp și gena N.

Până și producătorii testelor PCR recomandă identificarea a cel puțin trei gene pentru declararea unui rezultat pozitiv

Însă, în realitate, 90% dintre testele PCR ignoră recomandările producătorilor. Ceea ce face ca un test să fie declarat pozitiv chiar dacă a fost găsită o singură genă. Aceasta a fost inclusiv concluzia lui Cristian Drosten, din Germania, care a calibrat primele teste PCR pentru OMS în pandemia COVID. Mai multe date despre studiu puteţi citi AICI.