Câine, martor într-un proces de crimă|VIDEO

Câine, martor într-un proces de crimă|VIDEO

Un câine pe nume Scooby a scris istorie, fiind citat ca martor într-un proces de crimă, după ce stăpâna acestuia, de 59 de ani, a fost găsită spânzurată de tavanul apartamentului său din Paris, informează Daily Mail.

Câinele este audiat deoarece a fost prezent în apartament în momentul morţii stăpânei sale şi, potrivit anchetatorilor, ar putea ajuta în descoperirea criminalului.

Astfel, Scooby a fost "confruntat" cu cel pe care procurorii îl bănuiesc de crimă. În timpul audierii preliminare, câinele a fost dus în boxa acuzaţilor, de către un veterinar, pentru a-i fi urmărite reacţiile.

În momentul în care patrupedul şi suspectul s-au întâlnit, câinele "a lătrat furios". Scopul "experimentului" a fost acela de a se decide dacă există probe suficiente pentru lansarea unor acuzaţii, însă, nici acum, procurorii nu s-au putut decide dacă suspectul poate fi reţinut şi deferit justiţiei.

Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, fără public şi fără presă, din cauza naturii controversate a cazului. 

Părerile privitoare la validitatea "mărturiei" câinelui şi a procedeului judiciar sunt împărţite.

"Să implici un câine într-un proces de asemenea natură este o idee cel puţin fantezistă", este una dintre părerile scepticilor, în timp ce procurorii au apreciat ca binevenită mărturia câinelui.

Scooby poartă acelaşi nume cu cel al îndrăgitului personaj de desene animate care, la rândul său, ajută la elucidarea unor mistere şi crime cu ajutorul unor adolescenţi americani. Serialul TV care îl are ca protagonist pe Scooby Doo a avut lansarea în 1969 şi continuă să ocupe un loc de vârf în topul preferinţelor publicului.

Scooby Doo

Ne puteți urmări și pe Google News