Criza de carne de porc care se va simți în SUA, potrivit experților, în aproximativ două săptămâni, Evident,  nu are nicio legătură cu creșterea exporturilor, cum se întâmpla pe vremuri la noi.

Din cauza temerilor legate de pandemie, nu mai puțin de șase complexe de industrializare a cărnii de porc s-au închis în ultimele săptămâni. E vorba de 15% din capacitatea de producție.

Tyson Fresh Meats, filiala specializată în carne de vită și de porc a gigantului Tyson Foods, a dat publicității un comunicat în care anunța că a închis complexul  de industrializare a cărnii de porc din Waterloo, Iowa, din cauza problemelor legate de virus.

Din motive similare, și Hormel’s Rochelle Foods și-a închis activitatea săptămâna trecută. La fel JBS SA în Minnesota și Colorado și Smithfield Foods Inc. în Dakota de Sud.

Potrivit Bloomberg, există riscul să intervină probleme și în ceea ce aprovizionarea cu carne de vită și pasăre.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE