Bursele elevilor atrag USR Plus într-un scandal. Atac dur dinspre PMP. Într-o postare pe Facebook, Ioana Constantin susține că primarii USR PLUS din București duc un ”război ridicol cu bursele elevilor”.

”«Bursele sunt o ipocrizie acum. Sunt profesori care dau note mai mari doar ca să încurajeze financiar un elev», spune primarul USR-PLUS de la Sectorul 2 (n.r. – Radu Nicolae Mihaiu) în ședința CL de azi, după ce acum o lună primarul USR PLUS de la Sectorul 1 Clotilde Armand încerca să reducă cuantumul burselor elevilor și să modifice regulamentul de acordare al burselor.

Educația și performanța nu se negociază. În Sectorul 1, dar și în Sectorul 2 avem școli de prestigiu și elevi cu rezultate excepționale atât la nivel național, cât și la nivel internațional. La fel și profesori dedicați.

Bursele elevilor atrag USR Plus într-un scandal

Ioana Constantin

Ironic, ieri pe Facebook, viceprimărița USR PLUS de la Sectorul 2 scria greșit «copiii». Evident, cu un i lipsă. Aceeași doamnă scria: «iar copii pot să bată mingea în curtea de școală la fel cum bat și în parc fără să distrugă parcurile».

Așadar, elevii distrug parcurile? Sigur nicio mingea nu e bătută mai rău decât a bătut doamna limba română. Probabil, așa judecă primarii USRPLUS educația și performanța – în funcție de relația lor cu limba română.

Tot ieri, Clotilde Armand (n.r. – primărița Sectorului 1) avea un derapaj pentru care nu am auzit să-și fi cerut scuze: «Această schizofrenie mă depășește.» Mă îndoiesc că știu cele două doamne și primarul de la Sectorul 2 să aprecieze modul în care un dascăl își notează elevii.

În realitate, pe ambii primari USR PLUS îi depășește funcția. N-a fost vreodată mai murdar, mai neîngrijit Sectorul 1 și niciun primar nu și-a permis în Sectorul 1 să calce în picioare bursele elevilor. La ce-o folosi războiul cu bursele elevilor e absolut de neînțeles”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.