Evenimentul Zilei > Social > Bursele elevilor motiv de ceartă între consilierii locali, în toate sectoarele. USR PLUS și PMP nu se înțeleg
Bursele elevilor motiv de ceartă între consilierii locali, în toate sectoarele. USR PLUS și PMP nu se înțeleg

Bursele elevilor motiv de ceartă între consilierii locali, în toate sectoarele. USR PLUS și PMP nu se înțeleg

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a atras atenția asupra declarațiilor lansate recent de primarii USR PLUS din Capitală despre bursele elevilor.

Bursele elevilor atrag USR Plus într-un scandal. Atac dur dinspre PMP. Într-o postare pe Facebook, Ioana Constantin susține că primarii USR PLUS din București duc un ”război ridicol cu bursele elevilor”.

”«Bursele sunt o ipocrizie acum. Sunt profesori care dau note mai mari doar ca să încurajeze financiar un elev», spune primarul USR-PLUS de la Sectorul 2 (n.r. – Radu Nicolae Mihaiu) în ședința CL de azi, după ce acum o lună primarul USR PLUS de la Sectorul 1 Clotilde Armand încerca să reducă cuantumul burselor elevilor și să modifice regulamentul de acordare al burselor.

Educația și performanța nu se negociază. În Sectorul 1, dar și în Sectorul 2 avem școli de prestigiu și elevi cu rezultate excepționale atât la nivel național, cât și la nivel internațional. La fel și profesori dedicați.

Bursele elevilor atrag USR Plus într-un scandal

Ioana Constantin

Ironic, ieri pe Facebook, viceprimărița USR PLUS de la Sectorul 2 scria greșit «copiii». Evident, cu un i lipsă. Aceeași doamnă scria: «iar copii pot să bată mingea în curtea de școală la fel cum bat și în parc fără să distrugă parcurile».

Așadar, elevii distrug parcurile? Sigur nicio mingea nu e bătută mai rău decât a bătut doamna limba română. Probabil, așa judecă primarii USRPLUS educația și performanța – în funcție de relația lor cu limba română.

Tot ieri, Clotilde Armand (n.r. – primărița Sectorului 1) avea un derapaj pentru care nu am auzit să-și fi cerut scuze: «Această schizofrenie mă depășește.» Mă îndoiesc că știu cele două doamne și primarul de la Sectorul 2 să aprecieze modul în care un dascăl își notează elevii.

În realitate, pe ambii primari USR PLUS îi depășește funcția. N-a fost vreodată mai murdar, mai neîngrijit Sectorul 1 și niciun primar nu și-a permis în Sectorul 1 să calce în picioare bursele elevilor. La ce-o folosi războiul cu bursele elevilor e absolut de neînțeles”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.