Bursă de 5.000 de lei, acordată elevilor din mediul rural pentru a merge la liceu. Ce criterii trebuie îndeplinite

Bursă de 5.000 de lei, acordată elevilor din mediul rural pentru a merge la liceu. Ce criterii trebuie îndeplinite Sursa foto: Syda Productions | Dreamstime.com

Mai mulți elevi din mediul rural pot fi susținuți cu bani în fiecare an de liceu. Se vor acorda 5.000 de lei, însă pentru asta se va ține cont de mai multe criterii, printre care și notele pe care elevii le au.

Mai specific, 30 de elevi ce provin din mediul rural pot primi în fiecare an de liceu câte 5.000 de lei sub formă de bursă, iar aceștia se vor acorda în funcție de nota de la Evaluarea Națională, potrivit Fundației Rădăcini Group. De asemenea, doar câteva județe sunt vizate.

O condiție pentru a fi eligibil este ca elevul să fie în clasa a VIII-a și să provină din județele din programul fundației Rădăcini Group: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Cine poate obține bursa de 5.000 de lei

Cei 5.000 de lei pe an pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Important este că nu se cer documente justificative pentru modul în care au fost cheltuiți banii. Cei interesați se pot înscrie până pe 31 mai 2023, pe adresa de e-mail fundatiaradacinigrup@radacini.ro, alături de următoarele documente:

 • formularul – Aplicație elev care include și formular – consimțământ GDPR;
 • un eseu olograf al elevului aplicant care sa cuprindă informații despre elev și despre familia lui, motivația aplicării pentru o bursă a Fundației Rădăcini Grup, planuri de viitor, de realizare profesională;
 • copie dupa foaia matricolă, clasele V – VIII.

De asemenea, dosarul poate fi transmis și în format fizic, la adresa: Fundația „Rădăcini Group”, Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, Clădirea Aviației Tower, biroul nr. 5, sector 2, București, potrivit comunicatului de presă.

Ulterior, toți cei care au fost eligibili vor fi invitați să trimită în continuare alte distincții obținute pe parcursul anilor de gimnaziu, prin care să se diferențieze de ceilalți.

Criterii de acordare a burselor

 • aplicanții eligibili vor trebui ca la Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a să obțină o medie de cel puțin 8.00, iar media de admitere în liceu să fie peste 8.50 sau să obțină cea mai mare notă dintre elevii care au aplicat pentru bursă din județul lor, dar nu mai puțin de 8.00;
 • comportament etic exemplar: nota 10 la purtare;
 • puternice abilități academice: prezența la olimpiadele școlare, la diverse proiecte,
 • concursuri școlare,
 • interes în activitățile comunității: participare la acțiuni de voluntariat local;
 • situația financiară limitată a familiei elevului aplicant. Venitul pe fiecare membru de familie să nu depășească 1500lei/lună;
 • candidatul/elevul să nu beneficieze de o altă bursă de la o altă fundație sau companie;
 • pe perioada liceului candidatul/elevul bursier să nu se afle în întreținerea gratuită a statului, excepție făcând elevii aflați în centrele de plasament;
 • transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, până la data de 7 iulie.

De ținut cont este că decizia de acordare a bursei în continuare va fi revizuită an de an și se va ține cont tot de rezultatele școlare, dar și de situația financiară a familiei, potrivit edupedu.ro.