Evenimentul Zilei > Actualitate > Bunul samaritean varianta timișoreană. Mitropolitul Banatului a împărțit mandarine și haine de ziua lui I FOTO
Bunul samaritean varianta timișoreană. Mitropolitul Banatului a împărțit mandarine și haine de ziua lui I FOTO

Bunul samaritean varianta timișoreană. Mitropolitul Banatului a împărțit mandarine și haine de ziua lui I FOTO

Nu mai e un secret pentru nimeni că la fiecare aniversare, de vârstă sau nume, mitropolitul Banatului caută compania celor sărmani. Le spune ”frați” și le împarte bucate sau haine, ca să le îndulcească existența. Sâmbătă, de Sfântul Ion, ÎPS Ioan al Banatului s-a aflat la adăpostul încropit de municipalitate în punctul terminc de pe strada Învățătorului din Timișoara.

Un număr de 37 de persoane sărmane au găsit adăpost în punctul termic de pe strada Învățătorului. Sunt 10 femei printre acestea. În general, e vorba de oameni sărmani, care, nu numai că nu au locuințe, dar suferă de boli cumplite, iar unii nu mai sunt în stare să-și controloze fiziologia. Oamenii fac pe ei, depind de scutece. Celor valizi le e groază să iasă din încăpere, la toaleta amenajată în afara stabilimentului. Deși adăpostul funcționează, potrivit șefei Cantinei Sociale a Primăriei Timioșoara, de șapte ani, încă nu a foat amenajat un grup sanitar adevărat în interior. Unul cu duș, bunăoară. Un geam e spart, iar ușa cârpită. Deși cei de la Centrul Social de Urgență pentur persoane fără Adăpost lucrează cu oamenii și îi ajută, primăria Timișoara nu găsește priorirar să le aline suferințele cu ceva în plus, din cele elementare. Clădirea e cu igrasie și prost încălzită.

Și anul trecut, de ziua numelui, mitropolitul Banatului a ales să împartă momentul cu cei mai sărmani timișoreni. Așa a făcut-o și sâmbără. Le-a dus haine, mâncare, citrice, și i-a binecuvântat. (Sursa foto: Ramona Băluțescu)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News