Evenimentul Zilei > Social > Bugetul programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în 90 de minute. Când vor fi activate voucherele 
Bugetul programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în 90 de minute. Când vor fi activate voucherele 

Bugetul programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în 90 de minute. Când vor fi activate voucherele 

Bugetul alocat pentru etapa a treia a programului „Rabla pentru electrocasnice” din acest an a fost epuizat în primele 90 de minute de la deschiderea sesiunii de selecţie,
Fondurile pentru etapa a III-a programului „Rabla pentru electrocasnice” s-au epuizat vineri în 90 de minute, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a scris Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În această etapă au fost acordate vouchere de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Voucherele generate în această etapă vor fi activate pe data de 22 iunie

Reprezentanţii instituţiei menţionează că voucherele generate în această etapă vor fi activate marţi, 22 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

Fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cele alocate primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână. La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului Rabla pentru electroca, editor online: Ady Ivaşcusnice este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei. Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: