Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a II-a a Programului „Rabla pentru electrocasnice” 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat.

Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare”, a counicat AFM pe pagina de Facebook.

Rabla pentru electrocasnice va continua dacă rămân bani

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat că în cazul în care rămân bani din sesiunea prezentă a programului „Rabla pentru electrocasnice” vor fi realocaţi pentru o nouă ediţie, în această vară.
Barna Tanczos: „Suntem în a doua etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”  în care au fost alocate voucherele pentru televizoare, laptopuri şi tablete. După 35 de minute, bugetul de 30 de milioane de lei a fost epuizat. A fost un interes deosebit pentru aceste vouchere. În comparaţie cu prima etapă, interesul este mult, mult mai mare”, a spus ministrul.
Şi continuă: „Din punctul nostru de vedere a fost o decizie bună de a grupa pe categorii de electrocasnice acest program. Putem asigura în felul acesta, finanţare şi pentru electrocasnicele care sunt consumatoare de energie dintr-o gospodărie. Din bugetul primei etape nu sunt valorificate în jur de 45% şi drept urmare, mai mult ca sigur, după data închiderii primei etape vor rămâne sume disponibile care vor fi relocate şi utilizate într-o următoare etapă. Urmează etapa a III-a, peste două săptămâni, în care vor fi alocate voucherele pentru aparatele de aer condiţionat, aspiratoare şi maşinile de uscat rufe. După aceea vom trage o linie şi sumele care nu se consumă vor fi utilizate pentru o nouă ediţie, în cursul verii. Mă bucur că acest program nu s-a transformat într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus spus Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Urmează voucherele pentru aer condiționat

Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Bugetul pentru ediţia din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019.