Evenimentul Zilei > Actualitate > Bugetarii rămân fără sporuri. „În secolul 21 să spui că este risc să lucrezi la calculator…”
Bugetarii rămân fără sporuri. „În secolul 21 să spui că este risc să lucrezi la calculator…”

Bugetarii rămân fără sporuri. „În secolul 21 să spui că este risc să lucrezi la calculator…”

Bugetarii vor rămâne fără sporuri, dar veniturile de bază vor rămâne la nivelul anului trecut, după cum au anunțat guvernanții.

Bugetarii vor avea aceleași venituri în acest an, dar nu se vor mai putea baza pe sporuri. Multe dintre ele, analizate de actuala guvernare, în contextul creionării bugetului. Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre extra-venituri care umflă nemeritat salariile bugetarilor.

„Sunt convins că sunt și sporuri de care nu am aflat. În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul venitului lunar. Vom face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută.

Există un spor de risc când lucrezi la calculator. Nu cred că trebuie păstrat, pentru că toată lumea lucrează la calculator. În secolul 21 să spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu se poate, nu cred că există un astfel de risc”. A declarat, astăzi, Kelemen Hunor.

Bugetarii vor rămâne fără sporuri

Și vicepremierul Dan Barna a discutat despre aceste sporuri. Care vor fi analizate în Parlament. „Discuţia cu sporurile va fi şi în Parlament. Evident că le-am identificat. Suntem cu toţii de acord că sporul că lucrezi cu calculatorul ca şi condiţie vătămătoare este un spor care nu mai are nicio justificare.

Fiecare dintre noi lucrează în fiecare zi cu calculatorul şi asta nu poate să fie o justificare de a primi un spor suplimentar pentru că eşti expus la condiţii vătămătoare. Este doar un exemplu. Discuţia legată de sporuri va avea loc în Parlament, la Legea salarizării. Vom vedea care va fi decizia Parlamentului.” A anunțat Dan Barna.

Ce se întâmplă cu subvenția pentru studenți

El a vorbit și despre subvenția primită de studenți pentru călătoriile cu trenul. „În momentul de faţă, propunerea prevede ca studenţii să aibă în continuare o gratuitate de 50% pe toată durata anului, nu doar în anul şcolar. Vor avea o gratuitate de 50% pe deplasările pe tot parcursul anului. (…) Fiind pe tot parcursul anului, evident că nu vor fi limitate.”