Evenimentul ZileiPoliticaKelemen Hunor, nemulțumit de campania de vaccinare

Kelemen Hunor, nemulțumit de campania de vaccinare

Kelemen Hunor, nemulțumit de campania de vaccinare
Comunicarea insuficientă ar putea pune în pericol campania de vaccinare anti-COVID-19. Populației trebuie să i se transmită mesaje mai personale, dar fundamentate științific.

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat, la RFI, că Executivul va adopta săptămâna viitoare o OUG pentru intensificarea campaniei de comunicare pe tema vaccinului anti-Covid-19. În opinia sa, ar fi nevoie de mesaje ”cu mai multe emoții”.

Hunor, nemulțumit de comunicarea din campania de vaccinare

Campania de vaccinare merge încet

Politicianul UDMR a afirmat că va fi intensificată campania de comunicare pe tema vaccinului anti-Covid-19, pe baza unui conținut foarte bine pus la punct la nivel științific:

Ne puteți urmări și pe Google News

”Pe tema vaccinului, eu cred că suntem la început, am început bine. Mai e nevoie de o Ordonanță de Urgență prin care putem intensifica această campanie. Probabil că săptămâna viitoare se va adopta. Era pe ordinea de zi, dar am amânat o săptămână.

Se va intensifica în mass-media și în tot ce înseamnă căi de comunicare online, televiziuni, radiouri, printuri și așa mai departe. Trebuie să existe un conținut în această comunicare, un conținut foarte-foarte bine pus la punct din punct de vedere științific. După aceea, sigur, trebuie găsite acele forme, modalități, prin care oamenii pot fi convinși. Se va intensifica această campanie, atâta pot să vă spun și sunt convins că va fi o campanie profesionistă”.

Este nevoie de mai mulți lideri de opinie

Vicepremierul spune că trebuie găsite modalitățile prin care pot fi convinse persoanele sceptice, un rol important în diseminarea mesajelor putându-l avea personalitățile publice.

„Dar sunt convins că în câteva zile acest lucru se va schimba și așa cum a fost și în celelalte campanii, nu numai la noi, peste tot, în fiecare zi se găsesc alte modalități și eu zic că va fi OK. Trebuie să așteptăm și această OUG, prin care se poate trece la etapa următoare. Eu nu pot să dau sfaturi de comunicare, pentru că acolo sunt specialiști, știu ce ar trebui să facă. Exemplele personale sunt importante și bineînțeles, dincolo de medici, dincolo de oameni de știință, trebuie să venim și cu alte personalități, cu alți oameni care transmit mesaje mai personale și cu mai multe emoții”, a explicat Hunor la RFI.

 


Accesează: