Evenimentul Zilei > Actualitate > Budescu valorează un Euro
Budescu valorează un Euro

Budescu valorează un Euro

„Dubla” atacantului Astrei, dar și reușita lui Maxim au adus trei puncte vitale pentru România, care s-a impus, aseară, în Feroe și și-a asigurat participarea la turneul final

Naționala de fotbal a României a învins, aseară, Insulele Feroe, scor 3-0, și s-a calificat la Campionatul European din 2016, de pe locul secund al Grupei F.

Exasperat de ratările lui Claudiu Keșeru, din meciul cu Finlanda, Anghel Iordănescu a apelat la Constantin Budescu, iar mutarea s-a dovedit a fi inspirată.

În amintirea golului marcat de Hagi

Atacantul echipei Astra Giurgiu n-a stat prea mult pe gânduri și a lovit prima dată în minutul 4, atunci când a șutat pe jos, de la 20 de metri, și a deschis scorul. Feroezii au jucat cinstit, nu s-au menajat și i-au încurcat pe „tricolori” cu un presing făcut „la sânge”.

Mai mult, gazdele au avut și câteva ocazii de a egala, dar spre norocul nostru le-a lipsit precizia la finalizare. Lumina reflectoarelor a căzut tot pe Budescu, cel care a dus scorul la 2-0, în minutul 45+1.

Maxim a stabilit scorul de neprezentare

Vârful a avut o execuție memorabilă, de pe partea dreaptă, de la 30 de metri, și a amintit de celebra acoladă a lui Gheorghe Hagi, în meciul cu naționala Columbiei, de la Mondialul din 1994. Cu două goluri avantaj, „tricolorii” au intrat mult mai liniștiți la vestiare și au putut să-și pună la punct planul pentru repriza secundă. Una în care feroezii și-au mai pierdut din energia fizică, iar „tricolorii” au jucat prudent, mulțumiți de avantajul de pe tabelă. Totuși, Alexandru Maxim (83) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0.


Euro 2008 este ultimul turneu final la care a participat naționala de fotbal a României


Astfel, „tricolorii” au pus mâna pe biletele pentru Franța – 2016 și revin la un turneu final după o pauză de 8 ani. Ultima dată, în 2008, la Europeanul din Elveția și Autria, România nu a reușit să treacă de o grupă din care au mai făcut parte Italia, Franța și Olanda.

Tot aseară, în Grupa F, Finlanda și Irlanda de Nord au încheiat la egalitate, scor 1-1, iar Grecia a învins Ungaria (4-3). Clasamentul arată astfel: 1. Irlanda de Nord (21 de puncte), 2. România (20), 3. Ungaria (16), 4. Finlanda (12), 5. Feroe (6), 6. Grecia (6).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: