Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureştiul, şanse mici pentru Monopoly global
Bucureştiul, şanse mici pentru Monopoly global

Bucureştiul, şanse mici pentru Monopoly global

Creatorii americani ai popularului joc de societate „Monopoly“ au lansat săptămâna aceasta o competiţie internaţională pentru alegerea a 22 de oraşe ale lumii care vor fi incluse în prima ediţie „globală“ a jocului ce urmează a fi lansat în toamnă.

Peste 2.000 de jurnalişti specializaţi în turism au nominalizat într-o primă fază 68 de oraşe, dintre care votanţii îşi vor putea alege on-line locaţiile preferate, la adresa www.monopoly.com. Printre metropolele selecţionate figurează şi Bucureştiul.

Concursul a fost lansat pe 22 ianuarie, la miezul nopţii, în Times Square, New York, fotomodelul Rachel Hunter fiind printre primii care şi-au votat oraşele favorite. Ea a optat pentru oraşul natal Queenstown, din Noua Zeelandă, Londra şi Sidney. Site-ul web este deschis pentru votare până pe 9 martie, când se vor alege atât cele 22 de oraşe favorite (dintre care două pot fi alese din afara listei), cât şi alte 20 de oraşe „cu joker“. Oraşul care va obţine cel mai mare număr de voturi va fi prezentat ca fiind cea mai valoroasă proprietate pe noua tablă a jocului de Monopoly.

Edilii din multe oraşe şi mai ales companiile de turism au început deja să-şi îndemne concetăţenii să se înscrie pe site şi să voteze, pentru a fi siguri că urbea lor se va afla pe următoarea tablă de joc Monopoly.

Site-ul şi regulile de votare sunt prezentate în peste 30 de limbi, între care şi româna. Ieri, în cea de-a treia zi a competiţiei, Bucureştiul se afla pe ultima dintre cele 68 de poziţii, în timp ce primele locuri erau ocupate de Paris, Londra şi New York.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: