Bucureştiul, furat din "dragoste"

Bucureştiul, furat din "dragoste"

20 de fotografii făcute de amatori şi profesionişti de la Asociaţia "Bucureştiul meu drag" au dispărut în mai puţin de două zile de pe pereţii staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1.

Imaginile erau adunate sub numele „Dâmboviţa apă dulce, cin’ te bea nu se mai duce“, şi au fost lipite cu autocolant, în dar de la „Bucureştiul meu drag“ cu ocazia Zilelor Bucureştiului (desfăşurate weekend-ul trecut).

Se pare însă că vreo câţiva bucureşteni au „băut“ din apa Dâmboviţei fără să mai aştepte până ajunge la robinet. Autocolantele cu ilustraţii au dispărut luni dimineaţa, între orele 9.00 şi 11.00, după cum a dedus Andrei Bîrsan, organizatorul expoziţiei. „Mi se pare foarte ciudat, mai ales că nu au ce face cu ele. Le-au distrus pur şi simplu, şi nu văd de ce. Nu pot decât să-i bănuiesc de vandalism şi rea intenţie“, s-a arătat Bîrsan uimit de stupiditatea furtului. Au „prins“ hoţul camerele? După principiul „prinde hoţul, scoate-i ochii“, Andrei Bîrsan se chinuieşte să facă lumină în cazul dispariţiei fotografiilor. A făcut cerere la conducerea Metrorex să poată vedea înregistrările camerelor de filmat amplasate pe peron. Înregistrări la care are acces şi poliţia, după cum spune Mariana Petre, director de comunicare la Metrorex.

„Noi am avut toată bunăvoinţa şi eu am susţinut foarte tare acest proiect. Dar se pare că nu prea avem călători care să aprecieze lucrurile de genul ăsta. Domnul Bîrsan a mai păţit-o odată. Tot anul ăsta, a mai făcut o expoziţie la Dristor şi a dispărut şi aia după două zile. Parcă prea i se întâmplă numai lui“, sugerează Petre un atac personal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bîrsan explică însă altfel problema, din martie, de la Dristor: „Atunci a fost o hibă în comunicare la Metrorex. Cei din conducere nu le-au spus că nu trebuie să cureţe şi imaginile noastre şi au venit cei de la firma de curăţenie şi le-au dezlipit“.

Până una-alta, pe site-ul www.orasul.ro puteţi vedea imaginile care au fost expuse la Piaţa Victoriei 1 şi, eventual, să postaţi indicii dacă i-aţi văzut pe hoţi.

De pe 3 octombrie, expoziţia va fi reluată în aceeaşi staţie.