Evenimentul Zilei > Monden > Brigitte și Florin Pastramă, la un pas de pușcărie pentru niște găinării. Ce profit au făcut din afacerea cu măști contrafăcute
Brigitte și Florin Pastramă, la un pas de pușcărie pentru niște găinării. Ce profit au făcut din afacerea cu măști contrafăcute

Brigitte și Florin Pastramă, la un pas de pușcărie pentru niște găinării. Ce profit au făcut din afacerea cu măști contrafăcute

Afacerea cu măști contrafăcute pentru care Brigitte și Florin Pastramă riscă să meargă la închisoare nu le-a adus profituri prea mari celor doi.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, firma controlată de Brigitte Pastramă a avut un profit, în anul 2020, de aproximativ 85.000 de lei. Aceasta în condițiile în care prin intermediul  companiei, Brigitte Pastramă administrează și un loc de joacă pentru copii.

Conturile companiei pe care lucrează cei doi sunt aproape goale, raportat la cifra de afaceri, însă, este drept că au de recuperat datorii în valoare de peste 420.000 ce lei.

Brigitte și Florin Pastramă sunt anchetați pentru comercializarea de măști de protecție contrafăcute. Conform rezultatelor financiare făcute publice de wowbiz, cei doi nu au câștigat o sumă prea mare, iar amenda pe care o riscă firma lor este de două ori mai mare decât profitul pe tot anul.

Afacerea cu măști nu le-a adus un profit prea mare

Anul trecut, în cea de-a doua parte, Brigitte și Florin Pastramă au intrat în afaceri cu măști de protecție cu însemnele unor branduri renumite. Afacerea a fost promovată foarte agresiv, iar măștile vîndute de cei doi au ajuns și pe un site de comerț online.

Vânzările nu s-au ridicat, însă, la nivelul așteptat, iar când au tras linie, la sfârșitul anului trecut, firma lor a înregistrat un profit destul de mic.

Firma care comercializa măștile a avut în 2020 o cifră de afaceri de 374.730 lei, la jumătatea celei din anul precedent, semn că afacerile familiei Pastramă merg destul de rău. Profitul a fost de 85.202 lei, aproximativ 17.000 de euro, iar datoriile au ajuns la peste un milion de lei.

Pe de altă parte, trebuie spus că societatea avea de recuperat datorii în valoare de 423.049 lei.

Brigitte și Florin Pastramă anchetați penal

În luna iulie, însă, soții Brigitte și Florin Pastramă au primit o lovitură dură din partea procurorilor. Aceștia au descins la ei acasă și au făcut mai multe percheziții într-un dosar care vizează comercializarea unor cantități de măști de lux contrafăcute. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice i-a acuzat că au vândut, prin intermediul unui site, măşti de protecţie contrafăcute după branduri de lux.

„Astăzi, 22.07.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus  în executare un  mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov, emis de Judecătoria Sectorului 2 Bucuresti, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacerea unei mărci și punerea în  circulație de produse contrafăcute”, se arăta, într-o comunicare a poliției, la vremea respectivă.

Cei doi au fost plasați sub control judiciar, după percheziții și, la scurtă vreme au anunțat că renunță la aparițiile televizate.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: